This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=1&feed=rss2

Åsane Fotball er i full gang med sesongoppkjøringen til OBOS-ligaen. Mange av spillerne er i tillegg studenter, men de fleste er motiverte og takler kombinasjonen bra. 

– Samhold er en avgjørende faktor

Åsanes trener Kjetil Knutsen forteller at han gleder seg til den nye sesongen i OBOS-ligaen. Knutsen er veldig fornøyd med at klubben får lov til å spille på et så høyt nivå i 2016. Han forteller at de er optmististiske i forkant av sesongen, og mener at de kan ta nye steg i forhold til fjorårets sesong. Åsane er kjent for sitt gode kollektiv, og Knutsen mener at samholdet er en av de avgjørende faktorene til at laget fortsatt spiller OBOS-liga fotball i 2016.

Mange av spillerne som studerer ved siden av opplever særlig mai måned som utfordrende. Knutsen forteller at klubben i fjor hadde et tett kampprogram samtidig som mange av spillerne var i en tøff eksamensperiode.

– Da tror jeg at vi trente for tøft, så hvis vi skal ta hensyn til noe så må vi i mai 2016 gå ned på trening. De er nødt til å være mentalt klar for det programmet som kommer, forteller han.

– Hektisk å gå direkte fra lesesalen til trening og kamp

Eirik Wollen Steen, som spiller for Åsane og studerer på Norges Handelshøyskole mener at sesongoppkjøringen så langt har gått veldig fint. Seks treninger i uken og to styrketreninger er det som står på agendaen, og han beskriver det som tungt, men mener at det stort sett går fint.

Nå i sesongoppkjøringen drar Åsane tre ganger utenlands. Balansegangen da blir til at han holder fullt fokus på fotballen på treningsleir, og tviler dermed på at det blir noe skolearbeid på leirene. En del ekstra lesing før treningsleirene er noe han da kommer til å satse på.

Han føler at det er hektisk å gå direkte fra lesesalen til trening og kamp om dagene, for så å gjøre nøyaktig det samme dagen etterpå.

– I perioder kan det gå, men når det står på som verst så er det mer eller mindre umulig hvis du skal holde på med fotball 100%. Du kan ikke sitte åtte til tolv timer på salen og gå på trening, og forvente at man skal prestere. Jeg tror det er fysisk umulig, sier Wollen Steen.

– Opplegget på HiB er veldig fint

Fredrik Pallesen Knudsen studerer idrett på halvtid på Høgskolen i Bergen samtidig som han spiller for Åsane. Han mener at balansegangen mellom fotball og studiene i sesongen går som regel greit. Høgskolen i Bergen har et samarbeid med Olympiatoppen om tilrettelegging for studenter som driver med idrett på høyt nivå. Dette benytter han seg av og studiet hans tilrettelegger for ham. Dermed trenger han ikke å møte opp på alt som er obligatorisk.Han tar bare den teoretiske delen av studiet. Han syntes at opplegget er veldig fint. Han mener at for sin del så kommer fotballen først.

– Jeg har ofret mye, men man må nesten det når man skal nå langt, sier Pallesen Knudsen.

Kommentarer