This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Da Lånekassen for første gang gjennomførte kontroller viste det seg at 2 200 studenter hadde forsøkt å svindle til seg hele 35 000 000 kroner de ikke hadde krav på.

Et viktig vilkår er å bo borte fra foreldrene

For første gang gjennomførte Lånekassen i fjor en kontroll hvor studenter måtte dokumentere hvor de bodde. Dette resulterte i at 2 200 studenter ble tatt i å jukse til seg penger de ikke hadde krav på.

– Vi er i disse dager i gang med ny storkontroll, sier Marianne Andreassen som er administrerende direktør i Lånekassen.

For at man i skal få gjort om noe av lånet sitt om til stipend må man kunne dokumentere at man ikke bor med foreldrene sine. I år er det 46 000 studenter som blir sjekket, som er ca. samme antall som i 2015.

Mener studenter er godt informert

For at studentene skal få gjort om lånet til stipend må de gjennom en søknadsprosess som gir både veiledning og forpliktelser.

Lånekassen er avhengig av at studenter gir korrekt informasjon, og vi er glad for at de aller fleste er ærlig sier Andreassen.

Summen av god informasjon god veiledning og kontrolltiltak er Lånekassen sin måte for å kontrollere at studentene overholder kriteriene.

Kommentarer