This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=4&feed=rss2

Sliter du med å finne ut hva du skal kjøpe til jul? I denne episoden av Studentbibelen er temaet julegaver. Som student er det gjerne begrenset med midler til å kjøpe de dyreste gavene. Derfor vil vi gi noen tips til å lage billige og kreative julegaver.

Juletid for fullt

Juletiden er over oss, og det kan man merke på både folk og mengden varer i butikken. Det bugner av julepynt, julegavetips og god mat. Da vi var innom sentrum for å få litt tips, var det mye kø og trange butikker. Dette kan være noe å tenke på dersom du skal ut og handle. Beregn god tid, og vær åpen for nye ideer og impulser.

Enkelte gaveforslag i reklamer og butikker, kan til tider være dyre ting for en nokså fattig student. Derfor er det greit å kunne ty til andre gaver, som er litt mer vennlig mot lommeboken. Rett gjerne tankene mot hjemmelagde gaver.

Billige gaver

Folk vi snakket med i byen, hadde noen gode tips til hva som kunne være billige og kreative gaver. Noen forslag var å gi gavekort på hundelufting, reise med familien, gi penger til veldedighet, gavekort på massasje eller å kjøpe bruktklær.

Butikkene TGR, Søstrene Grene og Panduro Hobby er alle butikker som kan tilby billige varer. Enten det gjelder julenisser, pyntegjenstander eller søtsaker, tekstiler, perler, malersaker eller byggesett – her er det bare fantasien som kan sette grenser.

Kreative juletips

I stedet for å kjøpe dyre gavekort, kan man lage sine egne. Hva med å lage et gavekort med tilbud om å gi massasje til den stressede? Eller hva med et gavekort på hjemmefilmkveld til den kulturglade? Et gavekort med cafebesøk til den sosiale? Og kanskje et gavekort på oppvask til den late?

Andre tips for den mer matglade, kan være å bruke et vasket syltetøyglass eller metallbokser og putte for eksempel marshmallows, brownies i små biter eller andre godsaker opp i.

Ellers kan du også sjekke ut blogger, YouTube-videoer eller følge med på nettaviser etter andre gode tips.
Husk til slutt på at det tanken som teller. Og på at julen også handler om gode minner, og det å ta vare på hverandre.

 

Lykke til, og god jul!

Kommentarer