This text will be replacedhttp://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Hva har BIK-spilleren Didrik Wågsæther til felles med fotballklubber som Manchester City og Paris Saint Germain? De nyter alle godt av arabiske oljepenger.

For de fleste i bergensk ishockey, er det å leve av å spille ishockey bare en fjern drøm. For BIK-spilleren Didrik Wågsæther er drømmen derimot langt nærmere. Takket være farens forretningsforbindelser får 22-åringen nå privat støtte fra en arabisk oljesjeik fra Abu Dhabi i De Forente Arabiske Emirater.

– Han kjenner min far gjennom forretningsforbindelser. I sommer spiste vi middag sammen, jeg fortalte ham litt om hockey. Jeg tror han likte meg.

Slik beskriver Didrik Wågsæther møtet som gjorde ham til Bergens eneste privatsponsede ishockeyspiller.

Ertes i garderoben

Til tross for at Didrik er den eneste på laget med privatsponsor, tar lagkameratene sponsoravtalen med humor.

– Hei, Trond! Kan ikke jeg også få en sånn sjeik? Roper en av lagkameratene når lagleder Trond Titlestad går gjennom garderoben.

– Det er vittig. Vi erter ham litt for det, men det er jo kult med en ordentlig oljesjeik fra Abu Dhabi, sier en av Wågsæthers lagkamerater, Preben Lindvik.

Selv om alle tar sponsoren til Wågsæther med et smil, er det en viss misunnelse å spore også.

– Skal jeg svare ærlig? Da blir det slemt, svarer Sebastian Kjos, når BSTV ønsker å intervjue ham om lagkameratens nye sponsoravtale.

– Nå kan jeg fokusere ekstra på hockeyen

For en spiller som trener seks ganger i uken og satser mot å spille i GET-ligaen, kommer ekstra sponsorinntekter veldig godt med.

– Det betyr at jeg slipper å tenke så mye på å jobbe og sånt. Nå kan jeg fokusere ekstra på hockeyen, forteller en fornøyd Wågsæther.

Han jobber fra før litt deltid, og selv om han ikke blir fulltidsproff, blir i hvert fall hverdagen langt enklere nå som han får støtte fra den arabiske halvøy.

– Jeg blir ikke fulltidsproff, men dette gjør at den økonomiske situasjonen blir veldig mye enklere, avslører sponsorobjektet.

Målet er GET-ligaen

Om Didrik ikke er hockeyspiller på fulltid helt enda, så kan han bli det snart dersom Bergen Ishockeyklubb lever opp til egne ambisjoner.

– Målet vårt er GET-ligaen innen tre år, sier spilleren selv, om lagets ambisjoner.

Et opprykk kan for Didrik Wågsæther bety en oppfyllelse av proffdrømmen, i hvert fall dersom han fortsetter å få arabisk støtte.

Etter halvspilt sesong, ligger Bergen Ishockeyklubb på fjerdeplass i 1. divisjon, men bare tre poeng skiller opp til andreplassen som gir kvalifisering til GET-ligaen. For å lykkes med målsetningen sin, trener spillerne hardt og ofte til tross for at de ikke får betalt. Et par av spillerne benytter møtet med BSTV til å sende et stikk til byens fotballspillere.

– Vi trener vel mer enn Brann-spillerne?

Kommentarer