This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Allerede tidlig i sin første sesong på landslaget har skøyteløper Sindre Henriksen imponert. Han har jobbet seg opp til å få gå i A-gruppen. I Salt Lake City overbeviste Henriksen med 11. plass på 1500-meter.

Sesongmålet nådd

– Målet denne sesongen var å få gå i verdenscupen, så det har jeg jo allerede nådd, sier Henriksen fornøyd. Han legger til at målet videre for sesongen er å holde seg i verdenscupen, og etablere seg i A-gruppen.

– Medalje i NM er også et mål, fortsetter 23-åringen.

Sammen med Sverre Lunde Pedersen og Håvard Holmefjord Lorentzen er Henriksen en del av den forbløffende 92-årgangen. Men Henriksen har ligget litt bak kompisene opp gjennom årene.

– Det viser at det er mulig å ta steget opp selv om du ikke er et supertalent som liten, mener Henriksen og nevner målbevissthet som en av sine styrker.

Han trekker frem 1500-meter som sin favorittdistanse.

– Jeg er en allrounder som liker å gå alt, men det er noe spesielt med 1500-meter. Det er både kort nok til at det går fort, men samtidig langt nok til at den som er tøffest i hodet på sisterunden vinner, sier den tidligere buekorpsgutten.

Mye på Slåtthaug som liten

Da Henriksen var yngre var han svært allsidig. Han drev med roing, fotball og friidrett i tillegg til å tilbringe mye tid på kunstisbanen på Slåtthaug. Han ble fascinert av de eldre løperne med klappskøyter, og ønsket å prøve selv.

– Min far kjente en av trenerne i den gjengen. Da var mye gjort, smiler Henriksen.

Nå ser han naturligvis lyst på fremtiden og ser ingen begrensninger for hvor langt han kan nå.

– Jeg tror ikke det er noen grense så lenge man er motivert til å jobbe hardt. Nå har jeg kommet meg opp i verdenstoppen, og det er ingen grunn til at det skal stoppe der, sier han optimistisk.

Kommentarer