This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

«Skriv for liv» er et Amnesty-prosjekt som oppfordrer personer til å kjempe mot brudd på menneskerettigheter. Dette gjør de ved å få så mange som mulig fra hele verden til å sende brev til ulike mennesker, land og politikere. 

Målet er å skape en forandring

Amnesty International har som mål å få en stopp på brudd av menneskerettigheter. Dette prosjektet er et bidrag til å nå målet deres. Prosjektet går ut på å sende brev til personer som f.eks blir mishandlet eller personer som får fengselstraff av urett grunn og andre personer med lignende situasjoner.

Det blir også sendt brev til politikere som for eksempel presidenter fra ulike land, hvor slike brudd på menneskerettigheter er enten tillatt eller er noe som ikke har blitt tatt tak i.

Gjør dette egentlig en forskjell?

Claudia Medina Tamariz er en av personene som Strømsnæs brukte som et eksempel. Hun ble bortført av marinesoldater og torturert i 2012 og anklaget for å være medlem av en voldelig kriminell gjeng. Ifølge Strømsnæs skal Tamariz også være en aktivist som kjemper i lag med Amnesty i deres internasjonale prosjekt.

Prosjektet er avhengig av at folk engasjerer seg og viser interesse. Jo flere personer desto flere brev, og jo flere brev som blir sendt ut, vil det hjelpe flere mennesker som lider, som f.eks. Claudia Medina Tamariz.

Skal holdes en gang i året

Som Pascual Strømsnæs nevnte så ser det ut til at dette vil bli arrangert hvert år mot slutten av november måneden. Målet deres var ikke bare å få ut budskapet for en dag, men å gjøre befolkningen i Bergen oppmerksom på at de kan bidra til å hjelpe andre som har det vondt, ved å sende et brev en hvert år.

– Et brev kan ikke gjøre så mye, men 1000 brev kan man ikke se bort ifra sier Marie Ege.

500 brev innen 3 timer

Amnesty satt opp telt Torgallmenningen tidlig lørdagsmorgen og har vært aktive siden kl.10.00 som er klokkeslettet arrangementet deres skulle startet på. Fram til klokken 13.00 hadde de allerede samlet inn hele 500 brev. Tallet så ut til å øke de alltid så ut til å ha en god mengde med personer som virket interessert både i og utenfor teltet.

Selv om det var regn og kald luft, kom amnesty forberedt med god gammeldags gløgg og pepperkake for julestemningen.

Kommentarer