This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Marius Vedvik er profesjonell langdistanseløper. 23-åringen kommer fra Førde og løper for IL Gular. Hans store ambisjoner for 2016 er å gjøre det bra i EM i Amsterdam i starten av juli. OL i Rio sommeren 2016 er også noe han har en stor drøm om å nå. 

Drømmer om OL

Marius forteller at han har planlagt de fleste løpene for sesongen 2016 allerede. Han skal løpe 5000 meter i Belgia i slutten av mai, 10 000 meter i midten av juni. Men det han gleder seg mest til i 2016 er EM i Amsterdam i starten av juli. Han drømmer stort om å delta i OL i Rio i august 2016, men påpeker at EM i Amsterdam er et realistisk hovedmål. Han tror det blir vanskelig med medalje i EM.

– Jeg ble nummer 14 i fjor, ett godt stykke fra medalje. Klarer jeg topp ti neste år så vil jeg i utgangspunktet være fornøyd med det.

Han påpeker at han alltid vil ha gull, men han sier at realistisk sett, så er topp ti en god plassering for ham.

Viktig med styrketrening

Han forteller at han har en del mål for det kommende året. Å løpe fortere er det han vil fokusere mest på. Distansene han satser på er først og fremst 3 000, 5 000 og 10 000 meter, men 5 000 meter er den distansen han virkelig ønsker å løpe fort på.

Han ønsker også å vinne en del løp i den kommende sesongen.

– I år har jeg vært en del nummer to, tre og fire. Tapt litt på slutten, så det handler om å time spurten bedre, bli litt raskere, og litt sterkere  i mage og rygg, forklarer han.

Han forteller at styrketrening er veldig viktig for langdistanseløpere. Styrketreningen for hans egen del har blitt litt nedprioritert i sesongen 2015, og innrømmer at det har vært en feil av ham. Han sier at han drev med mer styrketrening tidligere, og planlegger å øke på med dette i 2016.

– Grunnen til at jeg gjør det er fordi at man får bedre holdning når man springer og at man kan holde oppe steget på slutten av et løp. Når det er fire hundre meter igjen av et løp, da er det viktig å være sterk i kroppen for å ha en god spurt, konkluderer han med.

 Krevende med utdanning og karriere

Marius ble våren 2015 ferdig med en bachelor i sammenlignende politikk og sier at han ikke kommer til å ta mer utdanning før idrettskarrieren er over. Nå i høst startet han som deltidsansatt hos Løplabbet. Han mener at det var et viktig tiltak for at han skal kunne klare å nærme seg eliten i langdistanseløping. Han påpeker at det å studere ved siden av toppidrett er krevende.

– Det er ikke krevende fysisk, men psykisk at det blir såpass stor totalbelastning, sier Marius avslutningsvis.

Kommentarer