This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Ikke alle studentene er like fornøyde med åpningstidene på Høyskolen Campus Kristiania. Og særlig ikke i eksamensperioden.

– Det er litt mer stress rett før eksamen, sier Ayla Gursoi, student ved Norges Kreative Høyskole, Campus Kristiania (CK).

Og hun forteller videre at det er flere som er skippertaksmennesker i tillegg til de som klarer å strukturer arbeidet jevnt fordelt over hele året.

Skolen som er en praktisk og kreativ skole holder åpent fra kl.08.00-23.00 i hverdagene, og fra kl.11.00-19.00 i helgene. Og i følge Gursoi, er det flere studenter ved skolen som har eksamen og store mappeinnleveringer jevnt fordelt over hele året.

– Vi bruker å ha eksamen fra første måned og en gang i måneden, og nå når det nærmer seg jul, leverer vi mappeoppgaver. Der fremstiller vi blant annet alt arbeidet vi har gjort hele dette semesteret, sier Gursoi.

Hun forteller videre at programvarene de trenger og Adobepakken, ligger inne på de stasjonere Mac-datamaskinene der. Det er ikke alltid like lett å få tilgang til en Mac i de klasserommene en ønsker. I tillegg er det dyrt å måtte laste det ned selv på egen maskin.

Dekke studentenes behov
– Vi synes vi har gode åpningstider, og tenker at det dekker de aller fleste studenters behov. Når det er sagt, ønkser vi å i møte komme alle studenters ønsker, og er mottakelig for slike spørsmål, sier Axel Eikner, avdelingsdirektør, Campus Kristiania i Bergen.

Han legger til at de også fokuserer på helse, miljø og sikkerhet (HMS)

– Vi tenker også på studentenes ve og vel, ikkje bare at vi skal ha brannvakter på nettene, men kanskje og lære studentene å strukturer seg innen en normal døgnrytme, sier Eikner.

Tre avdelinger
Han forteller at de kan vurdere endringer, men må også tenke litt på at det er tre avdelinger i systemet som samkjører ordningene sine.

– Vi har avdeling Bergen, Trondheim og Oslo som liker å være samkjørte, slik at ikke Oslo-studentene klager over at Bergen har lengre åpningstider enn andre, sier Eikner.

Han legger også til at de tidligere har gjort endringer i åpningstidene. Tidligere var det åpent til kl.17.00 i helgene, og det utvidet det til kl.19.00. De har også bevisst valgt å ha studentassistenter som jobber på skolen og sitter som vakter.

– Studentassistentene våre vet best hva våre studenter trenger, men de har heller ikke kapasitet til å sitte til klokka to på natten. Tilbakemeldingene vi får fra de er at det er lite trøkk på huset etter klokka ti om kvelden, sier Eikner.

– Men om noen ønsker en utvidet åpningstider, så ta det via tillitsutvalget, så kan vi se på det da, legger Eikner til.

Mottagelig for tilbakemeldinger
I følge Bjørn Kjetil Tanbo, lederen for studentunionen ved CK, Bergen, har de ikke fått noen foreløpige tilbakemeldninger angående åpningstidene.
Han sier at han syns det er trist at flere studenter har klaget på åpningstidene uten å gi tilbakemeldinger.

– Vi i studentunionen jobber også får å skape attraktive muligheter for studentene, og vi jobber for å være mellomleddet mellom studentene og administrasjonen. Det er derfor veldig viktig at den informasjonen kommer til oss, forteller Tanbo.

 

 

Kommentarer