This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Fanas håndballjenter holdt følge en stund, men måtte til slutt gi tapt mot Storhamar. Gjestene vant til slutt komfortabelt og fortsatte parademarsjen mot Grundigligaen.

Fana stod overfor en formidabel oppgave, da Storhamar gjestet bergenslaget i Slåtthaughallen. Med bare en uavgjort og seks seire hadde Storhamar vært høstens store lag i 1. divisjon, og bare en prestasjon helt utenom det vanlige kunne sikre Fana poeng.

– Det er et tøft lag vi møter. De har god rutine, og har spilt i eliteserien i mange år, sa Fana-trener Sissel Nygård Pedersen, før kampen.

Hun var klar på at Fana måtte være på sitt aller beste for å kunne matche motstanderen sin.

– Vi er favoritter til å rykke opp

Etter en åttende plass i Grundigligaen forrige sesong skulle Storhamar, under normale omstendigheter, fremdeles spilt på norsk håndballs øverste nivå. Grunnet økonomiske problemer ble laget flyttet ned en divisjon, til tross for at de plasserte seg over nedrykksplass på tabellen.

– Sånn som utgangspunktet var i år, så synes jeg at vi skulle være klare favoritter til å rykke opp, svarte Storhamar-trener Arne Senstad før kampen.

Med forbehold om at laget hadde vært uheldige med skader denne sesongen, trodde han fremdeles at laget var store opprykksfavoritter.

Storhamar klart best

Hjemmelaget gav topplaget fra Hamar kamp en stund, mye takket være godt keeperspill fra Fanas nummer 1, Josefine Gundersen Lien. Utover i førsteomgang ble Storhamar likevel for sterke, og viste frem den åpenbare nivåforskjellen mellom lagene. Da lagene gikk til pause stod det 7-12 på resultattavlen.

Resultatet kunne blitt enda styggere, om det ikke hadde vært for en formsterk BI-student på vingen. Etter at Fana hang skikkelig etter i starten av andreomgang, vartet Sofie Vinde Norum opp med hele fire scoringer fra sin venstrekantposisjon og sikret dermed både prisen som Fanas beste spilller og et tap som bare såvidt endte tosifret.

– Jeg synes vi klarer å holde nivået høyt oppe, vi er ikke ti mål dårligere enn Storhamar, sa Norum etter kampslutt.

Til tross for en god kamp, kunne hun ikke forhindre at Storhamar vant kampen 17-27.

– Forskjellen er ikke så stor

Uavhengig av timålstapet, var Fana-trener Sissel Nygård Pedersen ikke bare misfornøyd.

– Det er jo god matching for oss å spille mot et så godt lag som Storhamar, selv om vi hadde håpet at det skulle bli litt jevnere enn det ble til slutt.

Hun mener at avstanden opp til Storhamars nivå ikke er spesielt stor. Når man vet at Storhamar slo Byåsen, et av norsk topphåndballs virkelige storlag i fjor, ser Pedersen på kampen som en motivasjonsboost for Fana-jentene.

– Det er bra for jentene å  få kjenne på hvordan nivået er på dem som kunne ha spilt i eliteserien i år, det tar vi med oss, det er en god kamp sånn sett.

Kommentarer