This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Arrangementet heter Tegnetirsdag. Det hele går ut på at to mennesker får et tema de skal tegne i en tegneduell. De får fem minutter på å skissere og komme med ideer, og en halv time på å tegne ferdig en tegning. Personen bak det hele heter Vetle Nes O´Shaughnessy. Inspirasjon til ideen fikk han da han bodde i England. 

– Ideen kommer fra når jeg tok bachelor i illustrasjon i England. De begynte med noe lignende de siste to månedene som de kalte “illustration showdown”. Det var ikke helt samme konsept, men jeg synes ideen var ganske god. Så da tenkte jeg å videreføre den hit og se om den slår an, forteller O´Shaugnessy.

På kvelden auksjonerer de bort bildene, og alle pengene de tjener går til No Stress Aid, som er en veldedighetsorganisasjon.

– No Stress Aid er en veldedighetsorganisasjon som No Stress driver. Tidligere har det vært sånn at hvis man putter 100kr i veldedighets kassa så gir vi det samme. Veldedigheten er til et barnehjem på Bohol på Fillippinene. Alle inntektene vi får for bildene går direkte til dette barnehjemmet, så det går til en god sak, forsikrer han.

Tegnetirsdag er også en god platform for å vise sine kunsteriske egenskaper.

– Tegnetirsdag er et konsept der illustratører, tegnere og kunstere kan komme og slå i hel en halv time og tegne et trukket tema. Og for studenter og illustratører som prøver å slå igjennom, er dette en fin måte og vise seg frem på, sier O´Shaugnessy.

Gjestene og deltakere var fornøyde med kvelden.

– Dette er noe nytt som oppstår i Bergen og det er noe vi også trenger både i Bergen og i studentmiljøet. At vi får en  kreativ utveksling av tegneegenskaper, sa Joachim Hjelvik, som var der som publikum.

Også deltaker Susann Haaland Olsen var fornøyd med kvelden.

– Jeg synes egentlig det gikk helt greit. Jeg har tegna mot Vetle før, og man må bare vente å se hvor mange peniser han tegner, og vurdere hvor vulgært jeg skal gjøre det. Så jeg synes jeg tolket tema på en OK måte, sier hun.

Olsen synes også at prosjektet er et bra tiltak.

– Jeg synes det er dritgøy og kjempekoselig. Istedenfor bare gå ut på byen for å drikke, så kan vi lage noe, være litt kreative, og få med litt folk på det. Så det er kjempe bra opplegg.

Arrangør O´Shaughnessy var også fornøyd med kvelden.

– Det har starta bra dette, hun jeg konkurrerte mot, Susann var jo veldig bra. Jeg falt litt for tidspresset, men jeg er fornøyd med oppmøte, innrømmer han.

Det er en fordel at man er flink til å tegne for å være med i en duell, ettersom man skal prøve å selge mest mulig bilder. Men hvis dette slår an så kan det hende vi kan kjøre en «amatørenes aften» en gang, sier O´Shaugnessy.

– Tanken bak det er jo at vi vil at folk skal kjøpe det, men hvis dette slår an så tenker jeg om noen måneder at vi kan holde en slik kveld for amatører, så folk som ikke kan tegne kan være med å duellere. Men den originale tanken bak er at de som driver med det kan komme og vise seg frem og at bildene blir litt mer attraktive.

Kommentarer