This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Helt siden hun var liten har Izabell ønsket å være hip-hop artist og bli signert av Universal. I fjor gikk denne drømmen i oppfyllelse.

Signet av Universal

Rapperen fra Stavanger har lenge hatt en interesse for musikk og det var spesielt hip-hop og rap som snakket til henne. Helt siden første gang hun hørte «Gangsta’s Paradise» som liten, har hun brukt musikk og dikt til å utrykke seg.

– Det var veldig stort da jeg ble signert av Universal etter P3 konkuransen i fjor. Jeg tror alle var litt overasket over den store responsen jeg fikk i etterkant, sier Izabell.

Mange har sammenliknet henne med Gabrielle ettersom musikkstilen hennes har likhetstrekk. Izabell trekker inspirasjon fra diverse artister og hører på alt fra Beyonce til Store P.

Bruker Teatergraden sin

Izabelle har en grad i spansk og teater som hun har satt sammen.

– Jeg har alltid hat mange interesser, så etter å ha studert teater en liten stund i Stavanger, flyttet jeg til Mexico et år, forteller artisten.

Hun mener at hun definitivt har hatt bruk for graden sin som musiker.

– Jeg bruker dramaturgi hele tiden. Når jeg setter opp en konsert og når jeg lager låter. Det er mange som ikke alltid har forstått hva jeg har drevet med ettersom jeg alltid har gjort det jeg har lyst til og ikke det som er vanlig, forteller hun videre.

Synger på Norsk

– Jeg setter sånn pris på norske artister som synger på norsk og jeg synes rap er en såpass ærlig og direkte sjanger at den fortjener å bli fremført på morsmålet sitt, sier artisten.

Hun forteller videre at det var et bevist valg å skrive tekstene hennes på norsk ettersom dette blir mer personlig.

– Det blir veldig personlig og nakent å synge på norsk.Det kan lett bli litt kleint ettersom det er så nært å synge på sitt eget morsmål, forteller hun.

Hun håper på at den nye platen blir godt tatt i mot og gleder seg til veien videre. Den vil hun bruke til å både fortsette med musikken sin, samt kanskje vende tilbake til teaterverden.

Izabell utga nettopp sitt debutalbum og skal ha konsert i Bergen den 27.november.

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV?
Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

 

Kommentarer