This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Nyborg tapte sin første kamp i Europacupen mot det finske profflaget Raison Loimu. Amatørlaget presterte imponerende under kampen i Haukelandshallen, og lagde kanon underholdning for 450 tilskuere. Nå håper de på seier i returoppgjøret neste uke.

Klarte ikke å gi sitt beste

Selv om spillere på Nyborg klarte å holde følge med proffene, var det mulig å se at ikke alt var på plass for amatørlaget denne kvelden. Spesielt i det første settet som endte 17-25.

Den taktikken vi hadde om å presse mye på servene, lykkes vi ikke helt med. De får veldig mange gode framspill til sine veldig gode angripere, og da blir det vanskelig å lese hvor ballen kommer, sier Kristian Mjelde Bjelland.

Alt i alt gjorde Nyborg en imponerende jobb og ga inntrykk av å være på proffnivå. Den amerikanske proffspilleren Ryan Meehan, som spiller for finnene, var overbevist om at han spilte mot et proft lag.

This was a professional team, I think. They gave us a good fight, they serve, they are aggressive, but we came out on top.

Kortvarig ledelse

I andre omgang klarte Nyborg å holde ledelsen gjennom nesten hele settet. Men da stillingen var 21-20, scoret finnene fem mål på rad, til stor skuffelse for hjemmelaget. Settet endte med stillingen 21-25.

Vi begynte veldig bra, men så fikk vi noen baller som vi ikke var så heldige med, mens de var litt heldigere med, sier Kristian Mjelde Bjelland.

Tredje omgang var nesten like spennende som andre. Det var stort sett kun et par mål som skilte lagene. Selv om Nyborg kjempet for hver ball, klarte finnene og gjenta suksessen fra de forrige omgangene. Sette endte 21-25.

Sliter økonomisk

For å få råd til å delta i Europacupen måtte Nyborg-spillerene ta seg ekstrajobber, som å bære, male, rigge til, vaske ned leiligheter osv.

Vi sliter veldig. Vi spiller volleyball og det er ikke så attraktivt som gjerne Brann og fotball, Tertnes og handball, og de idrettene der. Vi kjemper hardt for å overleve akkurat nå. Selv om vi tapte i dag, så har vi vist vi holder et høyt nivå. Det er synd, sier Kristian.

Den gjenstår å se hvordan det går med Nyborg i returoppgjøret i Finnland. Det skal i hvert fall ikke stå på innsatsen.

Kommentarer