This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Truls Bakken er en frilansfotograf og en hundeelsker. Bildene hans har blitt kjent over hele verden på Instagram, og han får stadig flere følgere. Hovedmotivet hans er hunder.

Dogs Best Man
Dogs best man er navnet på prosjektet hans. Det hele startet som et hobbyprosjekt, for et års tid siden. Han hadde tatt bilder av noen irske ulvehunder, og han ble veldig fascinert av rasen. Deretter begynte han å legge ut bildene sine på Instagram og det har vært en kjempesuksess. Bakken sier selv at dette bare er et sideprosjekt og en hobby.

– Det er bare et sideprosjekt, det er bare noe jeg gjør fordi jeg synes det er gøy. Det er for å holde kreativiteten oppe, sier Bakken.

Han kombinerer ofte mennesker og hunder i sine bilder. Ofte ser han et sted han vet passer til en bestemt type hund, andre ganger ser han en person han vil bruke som modell.  Å ta bilder av hunder har blitt en av Bakken sine lidenskaper.

– Prosessen kan være alt fra å finne en kul spot til å se en kul hund på gaten eller så ser jeg et kult menneske som jeg tenker at hun eller han kan passe godt til den og den hunden, forteller Bakken.

Hvorfor velger han akkurat å fokusere på hunder i sine bilder?

– Fordi det er menneskes bestevenn. De er veldig pålitelige og fine dyre, jeg synes det er viktig å vise at hunden ikke bare er et kjæledyr, men hunden er så mye mer.

Hvorfor bruke Instagram?
– Det tror jeg var fordi at det er en veldig positivt plattform for å legge ut bilder på. Du får lite krass kritikk. Jeg holder på med hunder, så det er ikke så mange som går inn å sier at den hunden var stygg og dårlige komposisjon og de tingene der, sier Bakken.

– Nå har jeg jobbet med foto i ti år, så jeg trenger liksom ikke å høre at du er nødt til å kutte bildet sånn, og du er nødt til å gjøre de og de tingene. Så derfor blei det Instagram, fordi det spiller ikke så stor rolle hva folk skriver der, det er en hyggelig måte og dele bilder på og så er det gøy å se hva andre deler.

Han skal også ha utstilling av sine bilder i Januar.
– Jeg har en utstilling som kommer i Januar på Robotbutikken. Eller så selger jeg prints nå til helgen på NopelBopel.

Kommentarer