This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

6. november samlet det seg en gjeng spente og engasjerte kandidater på Maos lille røde. Etter en tøff valgkamp i studentparlamentet på Høgskolen i Bergen (HiB), med mange dyktige kandidater og en av landets høyeste valgoppslutninger, var det spenning i luften før offentliggjøringen av resultatene. 

Årets studentparlamentvalg på HiB på hadde en oppslutning på 30%, noe som er tre ganger høyere enn tilsvarende valg i Oslo. Kandidatene tar valgkampen på alvor.

– Jeg stod på stand sammen med andre og delte ut brosjyrer. Og så har jeg fått litt publisitet fra blant annet Studvest, forteller Jakob Manne som er en av de som ble valgt fra avdelingen for ingeniør- og økonomifag.

Etter noen runder i buffeten og ett par øl var publikum klare til å få høre resultatene. Organisatorisk nestleder for studentparlamentet, Bjørn Ivarsen, leste opp vinnere til høy applaus. For noen var seieren en hyggelig overraskelse.

– Det var et tøft valg med utrolig mange kompetente deltagere. Jeg er litt stolt av meg selv og trodde aldri det skulle gå så bra som det gikk. Geir Lykken Nygård engasjerte seg i studentaktiv forskning, noe han tror har direkte virkning på blant annet motivasjonen blant studentene.

Til sammen ble det valgt 14 representater og 13 varaer som skal være med å bestemme hvilken retning politikken skal ta.

Kommentarer