This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Til flere studenters fortvilelse, fjernet Universitetet i Bergen filmfagene i mastergraden i medievitenskap.

– Det ble ikke informert om at de hadde fjernet filmfagene før etter inntaket til mastergraden i medievitenskap, sier Mariel Elise Halse.

Hun er masterstudent første året ved UiB på medievitenskap. Sammen med flere studenter, savner hun et filmfag hun kunne spesialisert seg i. Før hun søkte seg inn på masteren, så hun på studieløpet til UiB at de hadde et slikt fag, og det var en av grunnene til at hun ville starte denne graden. Hun forteller at da de senere skulle informere studentene om hvilke fag som var tilgjengelige, ble ikke filmfaget nevnt. Dermed sendte hun UiB en mail og fikk i svar at de ikke var klar over at det stod noe om et filmfag i studieplanen på sidene deres.

– Jeg fikk da et inntrykk av at de ikke har så stor kontroll alltid, sier Halse.

Beklager
På vegne av hele ledelsen, beklager Tone Kolbjørnsen. Hun er førsteamanuensis og undervisningsleder for institutt for informasjons- og medievitenskap. Hun skriver at denne forvirrelsen og feilen aldri skulle ha skjedd, og beklager for det som har hendt, og at det oppstod misforståelser.

Selv om savnet etter et eget filmfag som spesialfag er stort, ble valget om å fjerne filmfaget tatt på bakgrunn av ulike grunner, noen av dem gjaldt ressurser og at de aller færreste søkte filmfaget.

Men Kolbjørnsen legger til at hun er glad for at studenter sier i fra, slik at de vet hvilke behov som finnes der ute.

Utfordrende for praktikantene 

– Master i medievitenskap er en svært teoretisk studieretning, sier Helge Østbye, professor i medievitenskap ved UiB.

Han sier at det selvfølgelig vil være lettere for de som allerede har en bachelor i medievitenskap å kunne fullføre masteren. De som vil kjenne at det er tyngst, er i følge han de med mer praktiske bachelorgradene, som film og TV-produksjon og journalistikk.

– De vil ikke ha den samme grobunnen, men kan likevel bruke den kunnskapen de har med seg fra sin bachelor, men det vil i større grad være mer utfordrende, legger Østbye til.

Østbye sier at det imidlertid er fullt mulig å kunne fokusere på film og tv i masteroppgaven sin. I følge han kan analyse av film, Tv, ulike programmer og sjangrer blandes inn med det teoretiske.

Halse forteller at film spiller en viktig rolle i medievitenskaps verden. Hun sier at det skaper inntrykk og det hjelper oss til å se samfunnet på en annen måte.

Kommentarer