This text will be replacedhttp://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Alexander Schive Bjerck er leder for Bergen Armsport, og er fornøyd med deltakelsen  i NM fra klubben sin. Bjerck forteller også at håndbak er en voksende sport, og at det har fått inn flere medlemmer den siste tiden.

– Vi håper å kunne vokse veldig mye, vi har en stor klubb i Bergen, og vi har omtrent 25 deltakere på årets NM.

Flere teknikker

– Håndbak handler om å få sin motstanders hånd over på sin side. Men en del ting må på plass før kampen kan starte. Albuen må ikke løftes, skulderene må være parallellt, man må kunne se knokene, så sier dommeren «go» og da er det bare å fyre løs, forklarer trener for Bergen Armsport, Ørjan Myklebust.

Han forklarer også at det mange teknikker man kan bruke.

– Man har for eksempel hukteknikk, hvor man bøyer håndleddet og drar til seg den. Da bruker du mye styrke i bicepsen. Man kan også angripe fingre med å rulle ut mot deg også ned. Og da bruker man triceps

Noe for alle – også studenter

Leder Bjerck forteller at håndbak er noe for alle, med mindre man sliter med skader med albuen eller armen.

– Håndbak er noe for alle, med mindre du har problemer med armen eller albuen. Vi har også tillrettelagt sporten for funksjonshemmede, og har spesiallagde bord for de med rullestol.

– Det er en god del flere gutter en jenter som er med, og det skyldes kanskje at gutter har et større behov for å vise muskler enn jenter.

– Vi har også en god del studenter som er med, som utgjør nesten halvparten av medlemmene. Det er ingen stress for en student å lære håndbak, rekker Bjerck å fortelle oss før han selv skal ut i ilden.

Kommentarer