This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=1&feed=rss2

Ingrid Fjellberg er både studentpolitiker i Arbeidsutvalget(AU), og er nylig valgt for å representere Miljøpartiet De Grønne(MDG) i Bergen Bystyre. 

– Jeg ble veldig opprømt og glad da vi fant ut at jeg skulle sitte i bystyret her i Bergen, sier hun. 

Fjellberg var opprinnelig 6.plass på MDG sin liste i Bergen, men fordi hun fikk mange personstemmer og slengere (under kommunevalg kan man gi personstemmer på tvers av partiene, såkalte «slengere»). Dermed ble kun kummulert fra 6. til 4. plass, noe som sikret henne en plass i bystyret. Fjellberg mener hun har en god arbeidsfordeling.

– Det å sitte i bystyret er jo ikke en heltidsjobb når man er vanlig representant, men jeg har jo en litt hektisk jobb i AU, så for min del blir det lokalstudiepolitikk her i Studentparlamentet, og senere er det større lokalpolitikk for hele Bergen.

– Jeg følte meg velkommen

Sofie Marhaug husker hvordan det var å bli valgt inn for Rødt for fire år siden.

– Jeg følte meg veldig velkommen, man fikk liksom litt hjelp til å finne ut av hvor kontorer er, hva man bør ha gjort klart. Man får en god veiledning, det er bra når man er ny på jobb. Nå skal jeg ønske de nye velkommen, for å holde en god tradisjon i live.

Positive til flere bystyrestudenter

Flere som BSTV har snakket med er positiv til at flere studenter er med i bystyret.

–Det er kult å få litt yngre stemmer inn i bystyret, det å kunne ha muligheten til å få bedre studenttilbud er en bra ting, forteller Morgan Selstø, psykologistudent.

–Vi trenger flere studenter inn i bystyret, det er større mulighet for at ting vil endre seg til det bedre for oss som er studenter, siden vi blir representert av noen i samme båt.

28. oktober braker det løs

Det konstituerende bystyremøtet avholdes 28.10. i Gamle Rådhus, da er representantene klare for en ny periode fylt med gode diskusjoner, litt vennlig krangling, og noen skandaler her og der. Njaal Neckelmann fikk plass i Bystyret da to av hans partikolleger Erlend Horn og Julie Andersland ble byråder. Dermed fikk studentene nok en stemme i det eminente bystyret.

–Jeg kommer til å jobbe for en god ruspolitikk her i Bergen, sprøyterom er noe av det første vi må få på plass, deretter må vi få åpnet brukerrom. Det er noe av det jeg kommer til å fokusere på

Kommentarer