This text will be replacedhttp://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

«Høyt og Lavt» er en klatrepark som nylig har åpnet på Nesttun. Parken ønsker alle velkommen, uavhengig av alder. Parken er ikke bare for barn, men for alt fra familie og bedrifter til studenter og vennegjenger.

Klatrepark for alle og enhver

Høyt og Lavt parken på Nesttun åpnet den 26.09.2015. Siden da har de hatt mange klatrere. Daglig leder Vidar Nyhammer, forteller at det ikke er noen aldersgrense og at alle som er over 80 cm er velkommen.

– Det har blitt holdt bursdagsfester og det har vært bedrifter som har spandert en tur hit til parken for sine ansatte, forteller han.

Denne lørdagen var det de ansatte fra Eventhus Barnehage som var på besøk. Deres omtale av dagen var veldig positiv og det så ut til at de storkoste seg i parken.

Hittil ingen ulykker

Nyhammer sier at det ikke har vært noen alvorlige ulykker og at verken han eller de ansatte har noen som helst bekymringer for sikkerheten i parken.

– Det verste som skjer er at folk klemmer fast fingrene og det skjer veldig sjeldent. Da ender det opp med at vi bare klistrer på et plaster også fortsetter de med klatringen, sier han.

Den eneste ulykken som har blitt registrert er fra Høyt og Lavt i Lardal i Vestfold. En gutt ble sendt til sykehus etter at han falt ned fra en plattform og skadet seg. For å unngå slike ulykker som dette, har de alltid to til tre instruktører som går rundt og passer på til enhver tid.

Holder ikke åpent om vinteren

Parken holder ikke åpent om vinteren. De har fått lov til å ha det åpent, men av sikkerhetsgrunner vil de ikke risikere det.

– Vi kan ha parken åpen om vinteren hvis vi vil, det er ikke det at vi ikke får lov, men vi vil ikke risikere sikkerheten til kundene. Det vil stort sett være mørkt og vanskelig for instruktørene å holde øye med kundene, sier Nyhammer.

Det er ikke bare sikkerhet men også økonomiske utfordringer som vil gjøre det vanskelig for parken å tilby en vintersesong.

– I og med at det vil være vanskeligere for instruktørene å passe på kundene om vinteren med antall ansatte vi har per dags dato, blir vi nødt til å ansette flere instruktører. Det vil si at vi må sette av mer penger til lønn og og av den grunn sette en høyere billettpris for kundene, noe vi ikke ønsker, avslutter Nyhammer.

 

Kommentarer