This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=1702&feed=rss2

Øystein Dypedal har utdanning i journalistikk og har jobbet som frilansfotograf. Nå er han på vei til å bli lokomotivfører, men han driver fortsatt med fotografi på hobbybasis. På fredag hadde han sin første utstilling på Gategalleriet i Bergen som varer helt til 1.desember. 


Tiny People.
Mottoet for prosjektet Tiny People er Hvorfor være stor når du kan være liten?. Øystein Dypedal har jobbet lenge med dette prosjektet og brenner virkelig for det. Konseptet er å plassere miniatyrfigurer i hverdagslige situasjoner, hvor resultatet er utrolig fascinerende og de ellers hverdagslige tingene får et helt nytt perspektiv.

– Det som mange bare ser på som hverdagslige ting, kan plutselig bli en hel verden for små figurer, sier Dypedal.

Han bruker prosjektet for å leke seg med idéer, være kreativ og for å få ut bildene han har i hodet. Inspirasjonen har han fått fra internett og fra en bok med Tiny People-bilder. Etter han så dette måtte han bare prøve selv. Han kommer ikke til å gi seg med det første heller, ettersom han fortsatt har mange ideer han vil gjennomføre.

Prosessen fra idé til bilde kan variere mye. Det hender at han planlegger idé bak et motiv lenge og tenker på det opp til et år før han får gjennomført idéen. Andre ganger kommer bildet plutselig til ham, og han tar det spontant.

Inspirasjon får han overalt.

– Jeg kan gå ut på gata og se forskjellige små ting som jeg har lyst til å ta bilde av. Jeg kan sitte hjemme og se noen dagligdagse ting som jeg tenker at dette hadde blitt et kult bilde. Så inspirasjonen kommer hele tiden.

Får stor glede av å fotografere.
Dypedal velger å holde på med fotografi først og fremst fordi han synes det er gøy å drive med. Han har også hatt det som yrke, men nå har det blitt mer hobbybasert.

– Det er noe som gir meg stor glede. Jeg har alltid syntes det har vært gøy å uttrykke meg kreativt og fange øyeblikk og kunne ta noen av de bildene jeg ser for meg i hodet.

Han har også mange tips til studenter som vil jobbe med fotografi eller være kreativ.
– Det beste er egentlig å leke og prøve seg frem. Bruk mulighetene du har til å ta bildet, hvis du har et bilde i hodet så prøv å ta det. Hvis ikke det blir bra, så prøv en gang til. Vær interessert, se hva andre gjør og bruk tid på det. Det er klart at ting man bruker mye tid på, blir man god på.

Stiller ut på Gategalleriet. 
Han fikk veldig mye bra tilbakemeldinger på sin vernissage. Dette var hans aller første bildeutstilling, men alt gikk veldig bra.

Kommentarer