This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

2015-utgaven av NHHI Croquet sitt årlige klubbmesterskap ble avholdt i ekte bergensvær på Koengen. 

– Hvis det begynner å regne under treninger, så avbryter vi spillet. Hvis det er meldt regn før en trening, så avlyser vi. Men dette mesterskapet har blitt planlagt såpass lang tid i forveien at vi ikke hadde sett værmeldingen på forhånd, forteller leder Vegard Dyran.

Godt klubbmiljø

– Det er en veldig fin gjeng, og croquet er overraskende gøy, sier Erlend Fladstad. Han begynte på laget i høst, og forteller at laget også steller i stand mange arrangementer utenom selve spillingen.

– Blant annet så er jeg selv ansvarlig for å arrangere en tur på nyåret, forteller han.

Også Dyran trekker frem det sosiale som det aller beste ved å være med på croquetlaget. – Vi blir en stor kompisgjeng på tvers av kullene. Hvis man ikke er med på noe sånt som croquetlaget er det vanskeligere å bli kjent på tvers av kull, sier Dyran.

– Hovedfokus er nok på det sosiale, men når det er klubbmesterskap så kommer konkurranseinstinktet, forteller han.

Taktisk og strategisk spill

Lederen nevner at det er viktig å være flink til å tenke taktisk og strategisk for å bli god i croquet. – Det er ikke bare til å klaske baller, croquet kalles ofte “gressets sjakk”, forteller Dyran. Han mener også at det å justere kraften er en av de største utfordringene for å bli god.

Croquet kan spilles av både jenter og gutter, og selv om laget er et rent guttelag så håper de at det finnes jenter som også ønsker å starte lag. – Vi har tidligere invitert jenter til å prøve, men det har ikke blitt mer enn den ene dagen, forteller Dyran. – Det virker som alle synes det er ganske gøy, men foreløpig er det ingen som har ønsket å starte et lag, sier han.

Femårsjubilant i februar

Klubbveteran Mattis Grimstad forteller at klubben fylte fem år i februar.

– Det var en gjeng på rundt ti stykker som bestemte seg for at det kunne være gøy å spille crocquet, forteller han. Grimstad, som nå er kaptein for laget, tror at det var et slags alibi for å ha et lag uten å trenge å gjøre så veldig mye.

– Men etter hvert tror jeg de ble litt frelst av spillet, sier den tidligere lederen.

Han forteller videre at de siste som var med å starte laget ble uteksaminert forrige semester.

– Dermed er laget i en slags omstillingsprosess for tiden, men tar stadig opp nye medlemmer og har god rekruttering, og laget ser ut til å bestå i mange gode år fremover, sier Grimstad.

Kommentarer