This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Det var spenning og god stemning i luften på Integrerbar da Tekna arrangerte sin årlige FIFA-turnering. Hele 30 ivrige lag var klare for å kjempe om tittelen som Tekna Fifa-mester.

Turneringen fant sted på det matematisk-naturvitenskapelige fakultet til Universitetet i Bergen, på deres nye studentbar Integrerbar, som ble åpnet 17.september 2015. Med god musikk og godt selskap var det stor entusiasme blant lagene som var meldt på. Det ble spilt FIFA 16 på Playstation 4 og kl 18.30 var kampene i gang.

Klar for å vinne

Tekna-medlem Andreas Gilje Sjøberg var klar for å vinne da han ankom studentbaren. Han har vært med på turneringen tidligere, men har ikke kommet så langt og var dermed bestemt for å stikke av med seieren denne gangen.

– Jeg har hatt ny lagkamerat hver gang. Den ene gangen kunne han ene ikke spille en gang, røk jo ut på første runde da, ler Sjøberg.

Han ser på turneringen som en fin anledning til å møte andre folk og syns det er veldig kjekt å delta.

– Jeg syns det er sinnsykt gøy og jeg spiller mye FIFA generelt. Det er rett og slett koselig, forteller Sjøberg.

Det ble en nervefull turnering for Sjøberg. Det så farlig ut da han og lagkameraten lå under med to mål allerede i første kampen og spenningen var til å ta og føle på. Heldigvis klarte de å hente seg inn med tre mål slik at de stakk av med seieren på første kamp. Neste kamp ble en målfattig kamp. Stillingen var 0-0 når kampen var omme, noe som resulterte i straffekonkurranse. Det var nervefullt for Sjøberg, men det endte godt med 3-2 på strafferunden. Han kom til kvartfinale og det ble nok en interessant kamp. Stillingen ble 0-0 og enda en straffekonkurranse måtte bli spilt. Sjøberg og lagkameraten var ikke like heldig denne gangen og tapte på straffekonkurransen og røk dermed ut av turneringen.

Turneringen levde ikke helt opp til forventningene ettersom planen var å gå for gull for Sjøberg sin del.

– Nei, jeg skulle jo vinne da, men det har ellers vært en veldig gøy kveld, forteller en litt skuffet Sjøberg.

Arrangeres årlig

Ludvig Ringkjøb Lyseng, studentkontakt i Tekna Bergen, har vært med på å arrangere denne turneringen og forteller at det ikke første året FIFA-turnering blir arrangert.

– Vi startet første gangen for to år siden, meddeler han.

Under turneringen var det utslagsrunder hvor vinner-laget gikk videre og taper-laget røk direkte ut. Det ble totalt spilt på fire skjermer samtidig. Det var dermed stor spenning i rommet når totalt 16 spillere spilte samtidig.

– Under denne turneringen vil det være utslagsrunder hvor to går videre, to blir slått ut hele veien helt til det står to igjen som vinnere, fortalte Lyseng.

Med god musikk og stemningen på topp, ble de utslåtte lagene gjerne igjen for å ta seg en pils og nyte den fine kvelden på studentbaren.

Tekna-medlem

FIFA-turneringen ble arrangert for Tekna-medlemmer, men studentbaren var åpen for alle til å komme. Dette er ikke det eneste arrangementer Tekna arrangerer. Studentkontakt i Tekna, Stian L Fjermestad, som også har vært med å arrangere turneringen, informerer at samtidig som fifaturneringen ble det arrangert et aksje-kurs, og dagen før det igjen ble det holdt et cv-søknad skrivingskurs.

– Vi har mellom ti til femten kurs i løpet av et semester, både faglige og sosiale arrangementer slik som fifaturneringen, forteller Fjermestad.

Ikke alle kan bli Tekna-medlem. Det er visse krav for å bli medlem av denne studentorganisasjonen.

– De som kan bli medlem er de som tar en mastergrad innenfor naturvitenskapelige fag, presiserer Fjermestad

Videre syns han at arrangementet har levd opp til forventningene og at det har gått veldig greit. Fjermestad er fornøyd med at så mange ville komme og delta på turneringen.

 

Kommentarer