This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Lørdag inviterte frivillige studenter til TEDx Bergen. En TEDx dag er en dag fylt med forskjellige personer som holder foredrag om noe de har lyst til å dele med andre. Alle Tedx foredrag har forskjellige stikkord, stikkordet for denne dagen var “The (Im)possible Redefined”. 


Ideer som er verdt å spre.
Det er dette TED handler om. Invitere mennesker som har en ide som er verdt å spre videre. Det kan handle om alt mulig, hvordan man blir mer selvsikker, hvorfor det er viktig å reise eller hva motivasjon egentlig er.

Det hele begynte i Monterrey, California i 1984. TED står for technology, entertainment og design. Tanken bak det hele i 1984 var å invitere en gjeng artister, underholdere, designere og teknologi ledere så de kunne sitte sammen å dele ideer om verden og om fremtiden. På den tiden var det kun inviterte mennesker som kunne komme og høre på. I dag har det blitt et verdenskjent arrangement som folk over hele verden deltar på og arrangerer.

Selvom TED har sitt hoved event i Vancouver i Canada, kan folk over hele verden arrangere ett TED event i sin hjemby. Derfor setter man en “x” bak TED, det betyr at det er uavhengig av selve TED. Selvom om TED setter noen grunnregler, kan man arrangere det slik man ønsker.

– Jeg tror det har med å bli inspirert av andre og også inspirere andre. Det er viktig at man linker opp folk som gir deg noe, samtidig som du gir de noe. Det er en positiv energi som bare flyter fram og tilbake, sier T.Michael, fashion designer.

Veldig profesjonelle.
Det virket som alt var nøye planlagt under årets TEDx Bergen. Under hele eventet løp de frivillige ansatte rundt så alt skulle være til punkt og prikke. Det virket som alt var planlagt ned til den minste detalj.

Gjestene fikk også gratis lunsj. Også her var de veldig profesjonelle, med levende piano musikk og sushi ifra Marine Harvest til alle sammen var det en fin pause i foredragene.
Gjennom hele programmet kunne man også forsyne seg med frukt, kaffe og boller.

Frivillig Elise Ivara Dahl forklarer at det er flere grunner til at hun valgte å engasjere seg i dette.
– Alle som er med og arrangere er veldig glad i TEDx å vi synes det er et veldig bra konsept. Det er en mulighet til å kanskje få høre om noen ideer, noen teknologier, ting du ikke leser om i lærebøkene til vanlig. Det handler om å utvide perspektivene, sier hun

 

 

Kommentarer