This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Kristian Reed har funnet en smart måte å oppleve andre kulturer på. I stedet for å reise ut i verden, får han verden til å reise hjem til ham. Ved hjelp av Airbnb.com leier fysikkstudenten ut rommet sitt til turister med et stramt budsjett.

Så muligheten
Det hele begynte for et år siden, da Kristian var på utveksling i Singapore. Sammen med en vennegjeng reiste de rundt i Asia og brukte airbnb i tillegg til gratistjenesten couchsurfing. For tre uker siden flyttet Kristian til Bergen og la ut rommet sitt på couchsurfing.com.

Det tok helt av og han så muligheten til å få en ekstra inntekt. Nettsiden er svært brukervennlig og lar begge partnere ha full oversikt.

Flere fordeler
Lav leiepris blir prioritert fram for bostandarden. 247 kroner er ikke akkurat dyrt. Dessuten får de en lokal kjent vert som kan være behjelpelig med det meste.

Et lite rom midt i sentrum med verten på madrassen har vært overraskende populært blant unge turister. Men selv om det er kjekt å få noen ekstra kroner på kontoen er det først og fremst opplevelsen av å bli kjent med nye, spennende mennesker som motiverer Kristian.

Kan bli for mye av det gode
Det å dele rommet sitt med fremmende folk er definitivt ikke for alle. Og selv for en med brennende interesse til å møte nye folk kan det bli for mye noen ganger.

— Det var en gang jeg hadde folk på rommet mitt ti dager i strekk, sier Kristian. Det var litt for mye og ikke alle jeg bor sammen med er like begeistret for å ha fremmende folk i leiligheten så ofte.  Jeg kunne tenke meg å ha en eller to i uken, men ikke flere. Jeg må nesten ha litt tid for meg selv også.

 

 

Kommentarer