This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Kunnskapsdepartementet skriver i en pressemelding at Regjeringen nedsetter et arbeidsutvalg som skal kartlegge bruken av midlertidige stillinger i universitets- og høgskolesektoren. 

Kunnskapsdepartemantet skriver i pressemeldingen som kom ut 21. september at dette er en utvalgt arbeidsgruppe som regjeringen har nedsatt. Meningen med denne arbeidsgruppen er at de skal kartlegge bruken av hvor mange midlertidige stillinger det finnes i universitets- og høyskolesektoren skriver Kunnskapsdepartementet i pressemeldingen sin. Arbeidsgruppen skal levere rapporten sin 18.desember i år.

Instituttleder med fokus på fast jobb

Instituttleder for lingvistiske, litterære og estetiske studium, Johan Myking mener at det er veldig viktig med at flest mulig får en fast jobb i undervisningssektoren.

– Det er et problem at veldig mange forskere ikke får fast jobb. Da går arbeidsgiverne glipp av viktig arbeidskraft, sier han.

Han selv har en lang erfaring og startet med å ta hovedfag i nordisk språkvitenskap i 1981. Deretter tok han en vitasjobb i 1982.  Videre sier han at det bare har ballet på seg etter hvert som han steg i gradene og til slutt så ble han proffesor, forklarer han.

Universitetsdirektør tror ikke på kutt

Selv om det kan være en ulempe med midertidlige ansatte så tror ikke universitetsdirektør Kjell Bernstrøm, at det vil bli kutt av utdanningstilbudet på lektorutdannelsen ved Universitetet i Bergen. Han sier at hvis man ser på skoleverket så har det lenge vært fokus på at det generelt har mye avgang fremover, og at det er stigende alder på lærerne. Han tror generelt sett at det kommer til å være stabilt fremover.

– Regjeringen har ett veldig fokus på kvalitet i utdanningen og det ser vi jo forsåvidt i denne strukturdiskusjonen. Man ønsker høyere krav til lektorutdanningen, og stiller krav til at det skal være femårig utdanning, sier Bernstrøm.

Optimistisk student

Det er mange som skal begynne å studere som blir anbefalt å ta en lektorutdannelse. Dette er fordi at mange mener at det alltid vil være behov for folk i undervisningssektoren. Saken er at mange kun får midlertidig jobb – og dette vil jo sikkert hos enkelte endre situasjonen litt. Men Petter Morland som holder på med en lektorutdanning med master i nordisk er optimistisk til tross for dette.

– Videregående har vært den plassen der jeg fikk mer lyst til å skrive. Hovedsaklig den kreative skrivingen, forklarer han.

Han sier at han har hørt at etterspørselen av lektorer per dags dato er ganske høy, men han er spent på hvordan det er om fem år etter endt utdannelse.

Når han ser for seg fremtidsutsiktene sier han følgende:

– Ja, foreløpig vil jeg si at de ser ganske gode ut, tatt i betraktning i at dette ser ut som en liten nedgang. Men det gjelder å være optmistisk.

Han ser ikke på det som en trussel at de skal kutte midlertidige ansatte.

– Skjer det, så skjer det. Men som man sier, man kan ikke ta sorgene på forskudd, avslutter han.

Kommentarer