This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Både store og små stilte denne helgen opp i Fysakhallen for å delta på åpen dag med Motus Studio. Det var duket for akrobatisk underholdning, og publikum lot seg imponere stort da jentene tok plass i manesjen for å svinge seg som bare de kan. Vi fikk et innblikk i deres unike lidenskap. 

Fitness i fokus

Til tross for grasiøs koreografi og svevende musikk skal en absolutt ikke la seg lure; dette er ingen dans på roser. Arbeidet krever solid helkroppsstyrke, fleksibilitet og utholdenhet. Jentene i Motus beveger seg gjennom luften med den største selvfølgelighet, og får med lekende letthet tilskuerne til å glemme kroppskontrollen som kreves for å framføre et slikt kunstnummer.

– Det gir en utrolig mestringsfølelse å klatre helt til taket for første gang, forteller intruktør Annette Høisæter.

Vi skal ikke lengre tilbake enn til 1990-årene for å finne den spede begynnelse av kunstformene “aerial silks” og pole dancing slik vi kjenner dem i dag. De to har ulik opprinnelse, men forenes i helheten av akrobatikk som i moderne tid utgjør en voksende del av den bredspektrede fitness-trenden.

Akrobatikk som lidenskap 

Fitnesskonseptet Motus Studio er per dags dato det eneste studioet i Bergen som tilbyr kursing både i aerial silks og aerial hoops. Her jobber Annette og hennes kolleger for å utarbeide koreografier og lede kurs til inspirasjon og treningsglede for den som vil prøve seg.

– Vi har mange som aldri har prøvd noe lignende – eller i det hele tatt trent før, og som klarer seg helt fint. Det er veldig anvendelig, og ikke minst utrolig gøy!

I tillegg til bånd og ringer i Fysak, finner du også aktiviteter som yoga – på bakkenivå – i studioet midt i sentrum. Fokuset på allsidighet står i stil til dagens motebilde i treningsverdenen. Og hva er vel viktigere enn å finne treningsformen du har det gøy med?

Fargerik lørdag

Åpen dag føyer seg i rekken av underholdningsbidrag jentene har arrangert. Fysak er en av de større arenaene for aktivitet og kreativ utvikling man finner i Bergen, og passer utmerket når instruktørene inviterer til deltakelse og testing av bånd og pole.

Etter forestilling ble det åpnet for å lære seg et triks eller to. Silks i flere farger ble sluppet ned fra veggene, og instruktørene sto klare til å geleide nysgjerrige publikummere gjennom de grunnleggende ferdighetene. Leken var i gang.

Barna kastet seg ut i leken med den største selvfølgelighet og lot ikke til å ense utfordringen de hadde foran seg. Selv fikk jeg nølende viklet meg inn i båndene i et klumsete forsøk på glidende og grasiøse bevegelser. BSTV er enige om at dette er godkjent som hard treningsform, men legger tanken om en lysende karriere i manesjen på is – inntil videre.

 

Kommentarer