This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Studentersamfunnet hadde norske tabuer som tema da de arrangerte debatt mellom Mímir Kristjànsson og Knut Olav Åmås på det Akademiske Kvarter.

Tabuer i det norske samfunnet

Nyhetssjef i Klassekampen Mímir Kristjànsson og Knut Olav Åmås som er direktør i stiftelsen Fritt Ord var deltagerne i debatten. Begge hadde forskjellige meninger om tabuer i det norske samfunnet.

Kristjànsson snakket blant annet om ting som bør forbli en tabu.

Erna Solberg-eksempelet er helt klart en god tabu, og det er kjempebra at det er en tabu.

Gode og dårlige tabuer

Kristjànsson sier at det både er gode og dårlige tabuer og Åmås kom også med et eksempel.

Et annet tema kan være det å være avhengig av vanedannende medisiner. Norge ligger jo helt i verdenstoppen når det gjelder bruk av vanedannende medisiner, særlig sovemedisiner, smertestillende, og beroligende midler.

Det er ikke alle tabuer som skal sprenges åpne, noen ting er det ikke rom for å diskutere i offentligheten, sier Kristjànsson.

Skulle egentlig vært tre deltagere

Debatten skulle egentlig hatt tre deltagere. Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde var personen som var savnet under debatten. I siste øyeblikk mottok Studentersamfunnet informasjon om at Tybring-Gjedde ikke ville rekke debatten. Dette var også grunnen til at arrangementet som skulle starte 18.00 startet 18.10.

Selvom de manglet en deltager, hadde Åmås og Kristjànsson en god og underholdende debatt.
De klarte å holde studentenes fokus under hele debatten. De fleste syntes at Kristjànsson var mer underholdende og at Åmås kom med interessante vinklinger for debattens tema.

 

 

Kommentarer