This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

For mange har første møte med UiB vært gjennom deres nettsider. Flere går inn på nettsidene til universitetene for å se hva de har å tilby. Når man først kommer inn på uib.no, blir man møtt med en hvit og kommunegrå bakgrunn, med bilder av det stengte universitetsmuseet, og universitetets nyhetssaker.  Med andre ord, ikke så veldig spennende. Nettsidene skriker etter forandring.

Rom for forbedring

Vi utfordret studentene Karoline Kverndalen og Aurora Marie Kvilhaugsvik til å være den raskeste til å finne frem til emnesider og eksamensinformasjon, som kanskje er blandt de mest besøkte stedene på uib.no.

– Det var helt ok å finne fram til emnesiden, men det var litt vanskeligere å finne eksamensinformasjonen siden den ikke var på emnesiden, sier Aurora etter utfordringen.  Karoline ønsker at nettsiden skal være så enkel som mulig å bruke.

– Jeg vil jo at det skal være enklest mulig å kunne finne fram på nettsidene, men jeg har ikke noen konkrete forslag for hva det kunne være.

Seniorrådgiveren for Kommunikasjonsavdelingen på UiB, Hans Petter Isaksen, er klar over at nettsidene er vanskelige å bruke.

– Vi har gjennomført brukerundersøkelser som sier at studentene sliter med å orientere seg på nettsidene.

Ny utseende underveis

Isaksen forteller imidlertid at et redesign av nettsidene er underveis.

– Vi jobber med en visuell oppgradering av nettsidene våre, hvor de får et moderne, og en mer smakfullt utseende.

Seniorrådgiveren forteller også at utformet oppgraderingen med tanke på studentene.

– Studentene er den viktigste målgruppen for UiB sine nettsider. Statistikken viser at det er omtrent en tredjedel av alle nettsider som er utdanningsrelaterte, også er det en tredjedel av brukerne som er studenter.

Kommer i desember 

Ifølge Isaksen, så er disse endringene ikke langt unna.

– Etter planen så vil den bli lansert i desember, i god tid før jul, hvis alt går etter planen.

Vi fikk dessverre ingen smakebiter av hva som vi har i vente, men vi ble fortalt det nye utseendet vil være omtrent lik som stilen de plakatene og brosjyrene fra dette semesteret har.

Da gjenstår det å smøre seg med tålmodighet, for rot og fargeløshet skal det bli tydeligvis bli slutt på hos Uib.no i desember, hvis alt går etter tidsplanen.

 

Kommentarer