This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Tirsdag 8.sep var bilentusiaster fra Bergen samlet, da Bergen Veteranvognklubb hadde treff på høgskolen i Bergen. Formålet med samlingen var at klubben skulle få en omvisning på det nye høgskolebygget.

Fra en gruppe entusiaster til 400 medlemmer

Veteranvogn-klubben i Bergen som ble stiftet i 1980 har som formål i å bidra til oppsporing, bevaring og restaurering  av gamle kjøretøy. Det hele startet med en gruppe entusiaster, og nå er de en bilklubb med 400 medlemmer. Formann John Gaute Kvinge nevnte at klubben hadde over 1000 registrerte biler, dette kommer av at de fleste medlemmene har flere veteranbiler.

Blant alle de flotte bilene som var tilstede snakket medlem Gunnar Siksdal om sin røde “Thunderbird”. Denne bilen var produsert av det amerikanske bilselskapet Ford rundt 1950-tallet, og han hadde brukt masse tid på å restaurere bilen.

Skoletur

Et av påskuddene for å samle alle glisene, var å få en omvisning på Høgskolen.

Lars Olav Lofthus som også er medlem av Veteranvognklubben jobber på IT avdelingen på Høyskolen i Bergen. Han er mannen som arrangerte dette treffet og omvisningsturen på det nye høyskolebygget.

En av tingene veteranklubben setter pris på er at det gamle skolebygget fortsatt består, til tross for at det er bygget et nytt.

– Vi er veldig glade for at det gamle høyskolebygget skal bli bevart, sier John Gaute Kvinge.

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV?
Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer