This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Lørdag ettermiddag møttes Baune og Nymark til dyst. Det var et realt lokaloppgjør mellom de to fotballagene, og spenningen varte til siste slutt. 

Første omgang var relativt rolig, men Baune la hardt press på Nymark. I andre omgang fikk man derimot se angrepsfotball av beste sort. Etter 62 minutter ledet Baune fjerdedivisjonskampen 3-0, men det virket som om de mistet fokus. Nymark slo nemlig hardt tilbake og scoret første redusering to minutter etter 3-0 målet. Deretter fikk Nymark en motivasjonsøkning som resulterte i ytterligere to mål. Det siste kom på overtid, dermed reddet de ett poeng.
Dermed endte kampen 3-3 og Baune ligger med kniven på strupen.

Rotet bort seieren

Baune-trener Frode Bergum Hansen var ikke fornøyd med prestasjonene etter kampen og mente at spillerne sluttet å fokusere etter 3-0 målet.  Han hevder at dette er en gjenganger som har hendt ofte til nå denne sesongen, og det virket som om han mente at å gå fra 3-0 til 3-3 var et tap.

– Vi sitter igjen med 2 tapte poeng, sa Bergum Hansen kort og presist.

Han mente at det var mye de kunne gjort bedre, og at det var en del faktorer som spilte med som gjorde at de ikke klarte å holde på ledelsen.

– Ja, vi kunne ihvertfall ikke sluppet inn tre mål, men vi klarte det ikke og var ikke gode nok til å stå imot på dødball og frispark, sa Bergum Hansen.

BSTV visste at det var seks studenter i stallen, og da vi spurte om hva han mente om påvirkningen fra studentene så ble svaret

– De har ikke en stor, men en ok påvirkning, men stort sett er det lokale gutter som er på laget, sa han. Videre sa han at dersom det er noen studenter som vil prøve seg og er gode nok så er de velkommen.

Fornøyd Nymark-spiller

Nymark-spiller Mathias Mellingen Tuft var svært fornøyd med innhentingen, og mente at resultatet kom godt med. På forhånd hadde vi fått vite at de var fem studenter i troppen, men det kan virke som om Mellingen Tuft er en av de sentrale. Han har tidligere spilt for Fana i andre divisjon og spilte senest på det nivået forrige sesong.

Han mener at det er lett å velge mellom fotball og studier.

Føler du at du prioriterer fotballen over studiene?

– Overhodet ikke, når jeg sluttet å satse på fotballen så ble det en veldig naturlig overgang å begynne å prioritere studiene mer, sa han.

Stolt Nymark-trener med fokus på lokalguttene

Nymark-trener Morten Damhagen mente at det var utrolig viktig for de og ikke tape, han sa at de selvsagt ville hatt alle tre poengene, men sånn som det ble sånn sett så virket han til dels fornøyd med hvordan det endte på grunn av de feilene de gjorde underveis i kampen.

Var det noe du føler dere kunne gjort bedre, spesielt med tanke på at de presset hardt på?

– Jeg føler jo aldri at de har noe særlig press, de har en del målsjanser, og de målsjansene kommer jo veldig mye an på våre feil, sier Morten Damhagen.

Nymark prioriterer for det meste talentene fra nærmiljøet. Han mener at de som er gode nok og som studerer kan komme, men det er også en utfordring med det.

– Litt av utfordringene med studenter er jo at mange av de er her bare i perioder, de reiser hjem i mai og kommer tilbake i august, da er det mye bedre at vi bruker de lokale som både bor her og er vokst opp her. Vi må være en lokalklubb, vi kan ikke bare være her for Høgskolen, avslutter Damhagen.

 

Kommentarer