This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

I samarbeid med OBOS arrangerte DNS et studentvors for bergensstudenter for å bryte ned myten om at teateret er for kultureliten.

Shakespare, lett forkortet.

Kveldens begivenheter inkluderte Shakespears Samlede Verker, lett forkortet, en humoristisk forestilling med Tormod Løvold, Frode Bjorøy og Erik Del Barco Soleglad. Forestillingen tar for seg Shakespears 37 skuespill i løp av forestillingen og gjør dette med en humoristisk tone.

– Vi planla dette sammen med vår hovedsponsor for å trekke studenter til teateret, og Shakespeares Samlede Verker, lett forkortet, er et humorfylt teaterstykke som jeg tror vil appellere til studentene, sier Kristin Myhre, markedssjef i DNS.

Gjennom de drøye to timene forestillingen varte fikk studentene se både komedier og tragedier, med flere moderne inspill. Forestillingen inneholdt ikke bare skuespill, men også sang og et stykke var fremført gjennom en rap. Det interessante med dette stykke er at det gjennomføres på norsk, med forskjellige norske dialekter for de forskjellige karrakterene.

Neonsminke og brukte kostymer.

Forestilingen var bare en av de forskjellige kulturelle opplevelsene som ble tilbudt studentene. Teateret viste frem maskeavdelingen, i tillegg til utstilling og salg av gamle kostymer. Flere av rommene ble forvandlet til danselokaler med DJ som spilte musikk på arrangementet.

I tillegg til neonsminke stod kostymeavdelingen for salg av gamle kostymer og utlån av kostymer til selfies. Kostymer fra både store og små forestillinger ble prøvd og solgt og skapte mye latter blant de oppmøtte.

– Vi selger kostymer som vi ser at vi ikke lengre har bruk for. De kostymene vi parer på er de som er autentiske og som kan brukes igjen ved en senere anledning, sier Grethe Sjøstrøm, kostymesjef ved DNS.

Kostymesalg er ikke noe DNS gjør ofte og foregår bare når kostymelageret blir for fullt. Flere av kostymene har vært brukt i produksjoner som Macbeath og En Midsommernatts Drøm.

– Vi føler at dette tiltaket har vært suksessrikt og vi vil fortsette med dette, sier Myhre

Kommentarer