This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=4&feed=rss2

Tirsdag 26. mai holdt Bare Moro Impro avskjedsforestillingen «Bon Voyage». Nå er de alle permanent stasjonert i Oslo, forestillingen er et foreløpig siste farvel til publikum i Bergen.

Bare Moro Impro, eller BMI forkortet, er en improgruppe slik navnet antyder. De stiller opp på scenen uten verken manus eller veldig konkrete planer, og improviserer frem show som publikum kommer for å se. Impro var deres nøkkel til suksess, køen til Bon Voyage strakk seg på det lengste fra Ole Bull Scene og ned resten av kvartalet.

Fra Klubb Kosmo til Grieghallen

Fortellingen om BMI begynte i 2012 da Christian Fredrik Mikkelsen og Olav Svarstad Haugland, som gjorde stand up sammen, møtte Emil Lystvedt Berntsen og Leo Magnus de la Nuez som kjente hverandre fra før. Leo og Christian spilte også revy sammen. De bestemte seg for å lage en improgruppe. Med på lasset følger deres musiker Håvard Funderud.

– Det var som en sånn hemmelig forelskelse der vi stod på hver vår side av skolegården og latet som om vi ikke likte hverandre, men så gjorde vi jo egentlig det, sier Christian med et smil før alle sammen ler.

De holdt flere forestillinger på Klubb Kosmo før de i 2013 bestemte seg for å fylle opp Ole Bull scene. Og slik ble det.
Etter en stund ville de fylle Grieghallen, og 14. mars 2014 klarte de nesten å nå målet sitt, med ca. 1300 av 1500 plaser fylt.

Nye planer

BMI har i tidligere intervju med BSTV («Kulturkroken») avslørt at de har booket Vestlandshallen i 2016, og også har planer om å fylle denne. Det kom etter hvert frem at denne reservasjonen ikke eksisterer lenger, men gutta innrømmer at de har andre planer i gjære.

– Følg med til høsten, er alt de vil avsløre.

Improvisasjon i din leilighet

BMI fant på konseptet Take Away Impro, eller TAI. Da kommer de på besøk hjem til sitt eget publikum for å skape improshow der. En av lekene de gjør hjemme hos folk er en de kaller «leiligheten» da går de rundt der de er og later som om det er deres eget sted. En gang endte Christian opp med å drikke aloe vera-juice da han prøvde å få den i Olav. En annen gang kunne de kose seg med en vaskeekte industriheis.

Take Away Impro er noe de liker å gjøre, men så går det ikke alltid for alle. Alt i alt kan det være litt vanskelig å booke TAI til en spesiell dato på forhånd.

– Improteknisk er jo det sånn at du alltid skal si ja. Så da får vi sjansen til å trykke på hverandres knapper og tvinge i hverandre sånne ting som aloe vera-krem, forteller Leo.

I deres største hovmod lekte de med tanken på å brenne CD med alle sangene de har funnet på mens de var på scenen, så langt har det ikke skjedd noe mer enn leking med den planen.

Selv om Bon Voyage er et farvel kan det virke som om Bergen og kanskje Norge ikke har sett det siste til Bare Moro Impro.

Kommentarer