This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

I Norge ble dansens dager feiret fra 29. april til 2. mai. Gjennom de fire dagene feiringen pågikk, ble det gjennomført opp mot 250 dansearrangementer. 

Dansens dag er den 29. april. Denne dagen ble etablert internasjonalt av Unesco i 1982, og har siden vært en markering av all dans. Tanken bak denne markeringen er at dansere fra hele verdens skal kunne sette fokus på alle danseformer, og feire kunstformen på tvers av politiske, etniske og kulturelle forskjeller. Nå feires dagen i mer enn 60 land verden over.

Den franske danseren Jean-Georges Noverre (1727-1810) regnes som grunnleggeren av den moderne ballett. Derfor er dagen lagt til hans fødeselsdag.

Bergensk feiring

I Norge ble arrangementet omdøpt fra «Dansens dag» til «Dansens dager» i 2010, ettersom at feiringen alltid går over flere dager.
I Bergen startet det hele den 29. april med et offentlig danserituale på Danmarksplass med dansekunstprosjektet «thud!».

Årlig på dansens dag har “thud! moving endangered spaces” beveget seg inn i demonstrasjonsmodus og inntatt fortau, veikryss og underganger for å synliggjøre aksjonsgruppens fokus med dansekunst og engasjement for kropp, sted og pust.

Til tross for spennende program under hele feiringen, var nok høydepunktet for de fleste hovedarrangementet på lørdagen. Tradisjonen tro ble dette avholdt i sentrum. Rundt 400 profesjonelle dansere danset side om side med amatørgrupper på Festplassen, jernbanestasjonen, Bergen storsenter, Bergen offentlige bibliotek, Fløyen, DADA hårstudio og Cornerteateret.

Blant innslagene som var å se på lørdagen var tradisjonell ballett fra Åsane ballettskole og Bergen dansesenter, samt urban koreografi av Absence Danseskole og B’hiphop.

Arrangementet i Bergen var kordinert av Bergen Dansesenter, som er et regionalt kompetansesenter for dans. Dagen har vært feiret i Norge siden 1999.

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV?
Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer