This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Denne uka opptrådde Herman’s Hermits på Madam Felle i Bergen. Hitene “No milk today” og “I’m into something good” tok oss med på en tidsreise tilbake til 60-tallet.

Rock ‘n’ roll

Det er en stund siden rock ‘n’ roll var det store, men på Madam Felle denne uka ble vi tatt med tilbake i tid når Herman’s Hermits spilte sine kjente og kjære slagere som “I’m into something good” og “No milk today”.

Et av medlemmene som har vært med siden dag en, er trommisen Barry Whitwam. Et av hans beste minne er når bandet fikk møte Kongen, nemlig Elvis Presley.

– Jeg har spilt trommer siden jeg var tretten. Jeg prøvde meg som damefrisør en kort periode, men det var ikke noe for meg flirer den snart 69-år gamle trommisen.

Evig ung

Selv om flertallet av bandets medlemmer nærmer seg 70 og har levd artist-livet de siste 50 årene, står det ikke på livsgnisten.

– Jeg elsker å stå på scenen! Jeg syns det er like gøy hver gang, og jeg gleder meg til hvert eneste show, forteller Whitwam.

Bandet har forsøkt seg på nye album etter 60-tallssukseen, men har ikke opplevd samme tilbakemeldinger på det nye materialet. Så når de turneer i dag, spiller bandet de kjente slagerne, og håper på å vekke minner fra ungdommen hos publikum.

På topplistene i USA.

Herman’s Hermits gjorde det veldig bra på topplistene i USA og har solgt til sammen 75 millioner plate-eksemplarer.  De hadde sin første konsert  i 1964, i dag har fortsatt cirka 200 reisedager i året.

På 60-tallet var både The Rolling Stones og The Who oppvarmingsband for Herman’s Hermits. Det som skilte bandet fra The Beatles og Rolling Stones var i hovedsak imaget.

–Vi var de yngre naboguttene, noen som også gjorde at vi hadde et yngre publikum, forklarer trommisen.

Publikum sang med, og noen tok seg til og med en sving inne på Madam Felle.  Det var god stemning gjennom hele forestillingen, det tok seg spesielt opp når Barry kjørte på med en trommesolo.

– Det var en veldig god konsert, forteller publikumer, Stian Taule.

Kommentarer