This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Onsdag ble radiosendingen, Summetoner, avholdt i Bergen, et samarbeid mellom Studentradioen i Bergen og Radio Nova, Oslos studentradio. Fra telefonkiosken på Bryggen kunne publikum få oppleve sendingen direkte med både konserter, intervjuer og gratis mat.

Arrangør og ansvarlig redaktør i Studentradioen i Bergen, Marit Kristine Bjøntegård forklarer at sendingen, som går over to telefonkiosker: en på Bryggen i Bergen og en på Majorstuen i Oslo, representerer overgangen fra FM til DAB og den teknologiske utviklingen.

– Spennende med samarbeid, det er noe vi må bli flinkere til. Det var rart å planlegge med noen lang vekke som man ikke kan se fjeset til, forteller Bjøntegård

Dette er noe programlederne i Bergen, Anders Lohne Fosse og Ingrid Grundnes så seg enig i. En blinddate for blinde, beskriver Grundnes prøvesendingen dagen i forveien, mens Fosse forteller at det var vanskelig å vite hvem som var neste når de hadde navnelek. Tross litt utfordringer var de begge enig om at samarbeidet hadde gått bra og at de gledet seg til programmet.

– Det blir en jevn hurrakurve, forteller Grundnes.

Fullt program 

Selve programmet alternerte mellom Oslo og Bergen, hvor de etter tur hadde gjester og artister på besøk. Første gjest i Bergen var den bergensbaserte artisten, Store P, som etter et intervju framførte to låter: Allo Allo og en helt ny sang fra A-laget sin nye mix-tape.

– Veldig kjekt arrangement, skulle hatt flere, forteller Store P, men det skulle kanskje vært vafler, legger han til etterpå.

En annen bergensbasert som framførte et par av sine låter var Miss Tati, som skrøt av både opplegget med sendingen mellom to forskjellige byer og den gode stemningen blant publikum.

– Nydelig publikum. Folk gikk fram men en gang, jeg slapp å si noe. Det var veldig gøy, forteller hun.

Bandet, Línt, var også innom for et kort intervju, før de måtte hastet seg videre til en pre-realease konsert. Solgunn Slåtto fra Klangkolletivet var siste gjest fra Bergen, og fortalte om Festspillene i Bergen som arrangeres 27.mai til 10. juni. Fra Oslo kunne man høre både intervju og opptredener fra Thea Raknes fra Thea & The Wild og Daniel Kvamme.

Pizza og småbyger

Det ble servert gratis pizza, kaffe og kakao, noe som falt i smak hos publikum. Og selv om regnet kom i småbyger trakk mengden seg etter hvert opp mot scenen, noe som skapte et koselig og intimt arrangement. En av dem som hadde møtt opp var Sigbjørn Løland Torpe.

– Jeg så eventen på facebook, og måtte få det med meg, forteller Torpe.

Torpe synes det var kult med overføring fra Oslo og var fornøyd med stemningen i publikum og artistene. Ellers var han fornøyd med at det blir tilbudt gratis mat.

– Mat trekker folk, så kanskje det er en motivasjon til at folk kommer.

Kommentarer