This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Nyopprykkede Åsane tok en imponerende 5-0 seier i seriepremieren mot Levanger. Dermed kunne de anses som favoritter i lokaloppgjøret mot Nest-Sotra.

Og etter 18 minutter ga Niklas Lerpold Åsane ledelsen etter en pasning fra Stian Nygård.

Men Nest-Sotra kom tilbake. Etter en drøy halvtime utliknet Steffen Lie Skålevik. Han kom alene med Åsane-keeper Martin Sanchez-Olsen, som har en fortid i Nest. Sanchez-Olsen gikk ut for å rense unna ballen, men feilberegnet og nådde ikke frem i tide. Da han innså det, og skulle forsøke å rette opp, skled han og ble liggende langflat mens Skålevik rimelig enkelt kunne putte ballen i mål.

Fem minutter før pause fikk Åsane et frispark som ble slått inn i feltet. Etter mye klabb og babb der inne havnet ballen hos Martin Ueland som sørget for at Åsane kunne ta med seg en 2-1 ledelse i garderoben.

– 3-1 målet er en klassekontring

Til tross for at Nest-Sotra lå under til pause, virket publikum greit fornøyd med de første 45 minuttene, og optimistiske foran annen omgang. Nest-Sotras spillere fulgte opp, og startet omgangen med fullt kjør. Men etter 52 minutter utnyttet Åsane en skjebnesvanger feilpasning og kontret Nest i senk. Åsane-trener Kjetil Knutsen trakk frem kontringen da han oppsummerte hva han var godt fornøyd med fra kampen.

– 3-1 målet synes jeg er en klassekontring, sa Knutsen. Det Åsanes trener derimot var langt mindre fornøyd med, var slutten av kampen.

– Det kunne røket der, så jeg er ikke fornøyd med hvordan vi håndterer siste del av andre omgang, etter 3-2, uttalte Åsane-treneren.

Nest-Sotra best siste halvtimen

Nest presset voldsomt på, og skapte en rekke gode sjanser. Et kvarter før slutt kom reduseringen som igjen sørget for spenning. Steffen Lie Skålevik sendte ballen på flott vis over Sanchez Olsen og i mål. Etter scoringen fortsatte Nest å presse, men fikk aldri utlikningen. Etter kampen sa Nest-Sotras trener Michael Schjønberg at han mener de burde klart å vinne kampen.

– Jeg tror de har 4 sjanser, mens vi har 10-12. Så jeg er ikke fornøyd med at de kommer for lett til sine scoringer, sa Schjønberg. Han tror at poengene vil komme etterhvert.

– Vi har et veldig ungt lag, med en gjennomsnittsalder på 22 år. De må bli vant til det tøffe nivået i denne serien, mente Nest-treneren. Åsane står med full pott etter to serierunder. Dermed leder de serien foran Bryne, som er det eneste av de andre lagene med 6 poeng.

Kommentarer