This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Fadderstyret ved Høgskolen i Bergen har orientert Studentparlamentet ved HiB om et nytt prøveprosjekt. Prosjektet skal i større grad sørge for at studentene får flinke faddere, og lettere kjennskap til studentorganisasjonene.

– Fadderstyret kommer til å administrere samarbeidet, da det vil styrke forholdet mellom studentene og studentorganisasjonene. Prosjektet vil hjelpe de nye studentene med å lettere få kontakt de ulike organisasjonene på HiB, forteller fadderkoordinator, Ingrid Rolland Andersen.

Ønsker flinke faddere

Andersen mener at de som ønsker å bli fadder må kunne en god del, ikke bare om HiB, men også om Bergen.

–Fadderne må kunne en del ting for å være gode mentorer for de nye studentene. De må blant annet vite når de største kollektivtrafikk rutene går, hvordan man får tak i en drosje og hva lykkepromille er. Det er for å sikre best mulig Fadderuke. Vi har jo mange studenter som er nye i Bergen, en del kommer rett fra videregående. Det er ekstremt viktig at de får en best mulig start på studietiden.

– Utelukkende postivt

Pernille Marie Våge, leder i SPHiB, forteller hvorfor hun mener at prosjektet er viktig for studentene.

–Jeg mener at prosjektet er utelukkende positivt for studentmassen, det er viktig at de møter studentorganisasjonene så tidlig som mulig. Fadderuken er et godt tidspunkt å lære studentene om hvilke organisasjoner vi har på skolen, sier Våge. 

Fikser feil med en gang

– Planen er selvsagt at det skal fungere i første omgang, men om det ikke fungerer, så fikser vi det. Vi har planlagt dette prøveprosjektet en stund, slik at vi sørger for at det går optimalt i første omgang. Det viktigste for vår del er selvsagt at studentene får best mulig fadderuke. Det er derfor vi gjør dette, tross alt, forteller Andersen avslutningsvis.

Kommentarer