This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Studentsamskipnaden i Bergen (SiB) har introdusert flyttetilbud. Tilbudet gjelder til slutten av mars, om man flytter til Hatleberg.

Tor Sivertsen Prestegard, styreleder i SiB forklarer hva tilbudene er:

Om man flytter inn i slutten av mars, kan man velge mellom å få halvert husleien i Juli, gratis trening i et semester på SiB, eller ti «dagens middag» i SiB kantinen. Man får da et godt tilbud om man flytter inn på Hatleberg innen kort tid.

 – Frister ikke for min del.

Flere studenter på NHH velger å ikke motta tilbudet grunnet boligenes lokasjon, på Hatleberg.

Det er rotter der, og ganske shabby. Tilbudet frister ikke for min del, jeg har et godt sted å bo allerede. Dessuten trenger det en skikkelig opppussing, i alle fall på utsiden, forklarer Anna Tjomsås.

Anna forklarer videre det hun har hørt om Hatleberg.

– Det har et dårlig rykte, man ser jo standen på C og F-blokkene. De trenger virkelig en oppfriskning.

Lite pågang i Januar.

Hvorfor står det så mange boliger tomme på Hatleberg?

– Det er grunnet at de fleste som kommer på innveksling, ankommer i august. Det er ikke samme pågangen i Januar, og da står det boliger tomme. Det er en meget ugunstig situasjon for vår del siden vi ikke kan utnytte vår kapasitet til det fulle, samtidig kan studentene nyte godt av vårt tilbud om de velger å flytte inn, sier Prestegard.

Usikker på neste års løsning

Vi må se hva som kan bli en løsning til neste år, men vi må nok se det an. Men vi tar lærdom av hva som har skjedd i år, og tar nok noen forhåndsregler. Hvis situasjonen blir som i år, at flere presset etter boliger faller etter jul, kan vi lage en plan på det til høsten, forteller Prestegaard.

 

Kommentarer