Det blåste en kald vind over NHH da Merinobakkeløpet 2015 ble arrangert. Likevel var forholdene gode, med strålende sol, så alt lå til rette for at det årets utgave skulle gå unna.

Årets utgave ga nye rekorder både for gutter og jenter. I gutteklassen forbedret Petter Reistad sin egen rekord ned til utrolige 39 sekunder. Martine Eikemo Borge satt en solid ny jenterekord på 52 sekunder.

Bratt og tung løype

Borge trekker frem stigningen som den største utfordringen ved siden av trappene. Leder for stafettkomiteen, Sverre Thornes, forteller at bakken har en stigning på 44 høydemeter i løpet av lengden på 130 meter.

– Den er veldig hard. Den går rett opp fra start, forklarer Thornes.

Litt annerledes bedriftspresentasjon

Han forteller også at i år stiller det syv bedrifter til start i bedriftskonkurransen.

– Det var dessverre ett lag som måtte trekke seg pga sykdom, men vi har syv flotte bedrifter på plass som vi er veldig stolt av å ha her, sier Thornes.

– Noe av målet med bedriftskonkurransen er å få bedrifter til NHH på en litt annen arena enn tradisjonell bedriftspresentasjon. Ved at også studentene løper skaper man en fin møteplass, forteller stafettkomitelederen.

Seier til Löplabbet

Rekorden ble satt under finalen i bedriftskonkurransen som laget hennes, Löplabbet, vant. Borge fortalte at siden de hadde en jente på laget fikk de 5 sekunder fratrekk i tid. Borge kom også først i mål i alle runder, slik at laget tok en klar seier.

– Det føles veldig bra. Det var tungt, men godt nå når vi er ferdig, sa hun.