This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Geofysisk institutt ved Universitetet i Bergen (UiB), får 35 milioner til å pusse opp vestfløyen. En slik satsning har Geofysen ventet på i over ti år. 

– Vi har hatt håp om en slik storsatsning angående vestfløyen siden 2002. Nå har vi endelig midlene til å starte prosjektet om å få restaurert innsiden av fløyen som har stått ubrukt i 5-6 år. Grunnen til at den har vært ubrukt så lenge, er at forskerne flyttet ned på marineholmen, forteller direktør ved Geofysen, Tore Furevik.

Skal stå ferdig til jubileumet.

–Vi har kommet langt på vei, takket være Kunnskapsdepartementet som bevilget oss 35 millioner, det er nok til å begynne prosessen. Men det vi trenger å få på plass er også en finansieringsavtale slik at vi får inn resten av beløpet. Vi regner med å kunne begynne oppussingen etter nyttår, da skal det stå ferdig tidlig 2017. Som er jubileumsår for Geofysisk institutt, da feirer vi 100 år.

– Sentralisering av forskere

Nå som vi får muligheten, skal vi endelig realisere ønske om å samlokalisere de delene av Bjerknes-senteret som er på UiB og de som er UNI reaserch (forskningsselskap som samarbeider med UiB). Dermed får vi en sentralisering som gir en positiv effekt, da forskerne er samlet og man lettere kan kommunisere. Vi har merket at forskerne jobber bedre når de er samlet. Derfor har vi hatt håp om en slik satsing siden 2002, forklarer Furevik.

På tide

BSTV tok kontakt med studentene for å høre deres side av saken. Trond W. Tveiten er èn av flere studenter som mener at støtten er langt på overtid.

– Det er virkelig på tide at Geofysen får midler til oppussingen, de har planlagt det i over ti år. Midlene var alt de trengte for å komme i gang, men den politiske viljen manglet. Politikerne velger alltid å smøre midler tynt over. Alle får litt, men ingen får nok, sier han.

Kommentarer