This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

I helgen ble det for første gang arrangert NM i tricking i Bergen. Det kom utøvere fra hele verden for å se på, samt knytte nye vennskap.

Tricking er en undergrunnssport som oppsto rundt tusenårsskifte, hvor man ut ifra grunnelementer fra turn, kampsport og breakdance gjør noe eget. Trickeren trenger ikke følge en fast form, men heller trene opp mot den stilen man liker.

– Det er noe alle aldersgrupper kan holde på med ettersom det ikke følger noe spesiell rytme, sier arrangør Armin Houman.

– NM i tricking gir folk muligheten til å møte andre trickere, lære hverandre tricks og hjelpe hverandre til å presse grensene, samt knytte vennskap. Det kommer utøvere ikke bare fra Norge, men fra hele verden for å se på og bli kjent med andre trickere., forteller Houman videre.

Under NM møtes deltakerne i battle en mot en, der de skal overgå hverandres tricks. Deltakerne har to forsøk hver, der tre dommere avgjør hvem som utfører det beste trickset ut ifra teknikken, vanskelighetsgrad og utførelse.

Fra internett til realitet
Fredrik Wingsternes (24) var en av de første som startet med tricking i Bergen, etter å sett noen videoer på internett. Han tenkte; «Hvordan er det mulig?». Han fikk raskt greie på at filmene faktisk var fra Bergen, og forstod at dette var noe folk faktisk holdt på med. Fredrik tok seg en tur til Vikinghallen for sjekke ut hva dette var, og siden den dagen har han vært hektet. Fredrik vant NM i fjor, og håper nå på å kunne forsvare tittelen.

–  Jeg skal gå inn med et smil og battle meg selv, sier Fredrik.

Dette er både andre NM, og andre førseplass for Fredrik.

Utvikling av miljøet
Ettersom Fredrik føler han har oppnådd sine mål innenfor tricking, ønsker han nå å jobbe med miljøet og få flere til å begynne med tricking. Alexander Andersen (17) er en av de som har trent med Fredrik. Alexander mener dette er en sport for alle og oppfordrer folk til å begynne.

– Har de viljen, så har de styrken, sier Andersen.

 

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV?
Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer