This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Hvert 20.år er det en nedgangsperiode for olje og gassindustrien. Dette går ut over hvordan studentene ser på framtiden.

Preben Sandgolt forteller om hvordan fremtiden ser ut for en bachelor-student i Petroleumsteknikk på UiB:
Tidene har forandret seg på kort tid, før ble de som tok mastergrad på Petroleumsteknikk nærmest headhuntet før de var ferdig på graden, nå er ingen.  Det påvirker studentene, og hvordan de ser på studieløpet sitt:

– Akkurat nå er det veldig dystert jobbmarked, jeg kjenner flere som har gått ut med master og enda ikke fått jobb. Så det er tøft å jobbe med en bachelor nå. Det er en mindre interesse fra de større selskapene,  forklarer Preben når BSTV kontaktet ham. Han legger til:

– Men jeg kan se lys i enden av tunellen, det ser ut til at oljeprisen stabiliserer seg.

Nedgangen vil påvirke studentene på kort sikt

Gisle Gjellestad, kundekonsulent hos Manpower Bergen forteller videre.

– Vi opplever en nedgangsperiode, men denne gangen kom den litt hardere enn vi er vant til. Jeg vil anbefale studentene å fullfør utdanningen. Nedgangstider som vi har sett tidligere varer ikke så lenge, vi ser at oljen allerede er på vei opp igjen. Så om du holder på med en bachelor-grad, vil jeg anbefale at du tar master. For når det snur vil vi trenge flere teknikere og ingeniører enn før, sier han med et smil om munnen.

Gjellestad anbefaler også å senke ens ambisjoner, for dermed å få en fot innenfor.

Kommentarer