This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Hver tirsdag året gjennom møtes en gjeng strikkeglade mennesker på vinbaren Don Pippo. Det som opprinnelig var et prosjekt som skulle foregå i månedene frem mot jul, har eksplodert. Initiativtaker, Inghild Stien Thorvaldsen, tror strikkeinteressen går i bølger.

– Bestemorgenerasjonen var veldig hissige på strikking, og så forsvant det litt igjen med foreldrene våre. Nå har vi som er unge idag tatt opp igjen trenden, sier hun.

Direkte plagiat

Thorvaldsen forteller at hun fikk ideen til konseptet fra moren til en bekjent som var med i en strikkeklubb. De brukte strikkingen som en unnskyldning til å komme seg litt bort fra menn og barn, og møttes for å nettopp strikke og drikke.

– Dette vi driver med er rett og slett direkte plagiat fra strikkegruppen til Nora sin mamma, ler Thorvaldsen.

Hun tror at strikking har blitt så populært de siste årene fordi det gir muligheten til å kunne skape noe helt selv, og man kan gjøre det over alt. Hun tror det er positivt at man faktisk kan produsere noe istedenfor å kun sitte og se på tv eller fikle med mobilen.

– I tillegg er det veldig sosialt, man kan jo strikke selv om man er sammen med andre, ler Thorvaldsen.

Uheldig med drikking og mønsterstrikk

Mange spør seg kanskje om hvordan kombinasjonen drikking og strikking utarter seg i de sene nattetimer, og Thorvaldsen medgir at det har hent at hun har måttet gjøre om igjen på strikkearbeidet sitt dagen derpå.

– Mønster og drikking litt sent abefales ikke, med mindre du har ufattelig kontroll på det du skal gjøre. En gang måtte jeg ta opp igjen alt jeg hadde gjort, for midt inne i et strikkearbeid hvor det skulle være blomster var det plutselig ingenting.

Det gjelder altså å være føre var. Thorvaldsen tipser om at det eksempelvis kan være lurt å holde seg unna rødvin dersom arbeidet man strikker på har en lys farve.

– Jeg har aldri gått på noen smell selv når det kommer til rødvinssøl, men noen forholdsregler er greie å ta, innrømmer hun.

Variert klientell

Thorvaldsen forteller at de har noen gjengangere, men at det også kommer veldig mange nye på Strikk og Drikk-arrangementene.

– Det er veldig kjekt å ha en fast base, men det er hyggelig at nye mennesker kommer til og er med oss, vi er veldig lite skumle her på huset, forsikrer hun.

Hun forteller også at det ikke kun er jenter som hiver seg på strikkebølgen.

– En gang hadde vi en guttegjeng her som gikk på lærerskolen. De skulle ha håndtverkstimer og måtte lære seg å strikke. I tillegg har vi folk i alle aldere, fra 18 til 60.

Hun forsikrer om at man ikke trenger å ha noen forkunnskaper for å delta, og at man kan komme selv om man er helt nybegynner.

Daglig leder hos Don Pippo, Heine Johansen, mener det er utelukkende positivt at konseptet har blitt så populært. Han forteller at han synes det er trivelig med jenter som holder på med håndarbeid i baren.

– Dette har vært et arrangement som har vært veldig populært for oss. Jeg vet om et sted i Stavanger som forbyr folk å strikke fordi de mener at dette ødelegger for driften, men slik tenker vi ikke her, avslutter Johansen.

Kommentarer