This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Valentinsdagen er rett rundt hjørnet, og Bergen by er klar for feiringen av kjærligheten. Overalt finnes det påminnelser om allehjertersdag. Er det kun hjertet vi følger denne helgen?

Fifty shades of valentine

I fjerde etasje på kløverhuset finner vi Kondomeriet, her er forberedelsene til valentinsdagen litt utenom det vanlige. Hele Bergen bugner av hjerter, blomster og søte sjokolader, mens på kondomeriet kan en finne erotiske spill og leketøy, både for par og de single som kanskje ønsker litt trøst på valentinsdagen.

– Valentine er jo kondomeriets høytid flirer Julie Ræstad Owe, ansatt i kondomeriet.

Kondomeriet i Bergen har merket store endringer i salg etter utgivelsen av Fifty shades of grey bøkene. De tror salgene kommer til å stige videre, og med både valentine og Fify shades of grey- feber er vel alt mulig.

– Fra januar i fjor til januar i år har salget økt med 202%, noe som er ekstremt bra, og vi tror dette bare fortsetter forteller en engasjert Julie.

Rated-R rekord

Premierebiletter til Fifty shades of grey selges som varmt hvetebrød verden over. Fendago har meldt at dette trolig blir den største Rated-R filmen i historien. Også i Bergen ser det ut til at det blir rekordsalg. 8000 biletter har blitt solgt, og Bergen Kino er nå spent på om de gode salgene kommer til å fortsette etter premieren.

– Bøkene gjør at folk allerede har god kjennskap til fenomenet, og tilhengerene vil jo da også se filmen, forteller kinodirektør Elisabeth Halvorsen ved Bergen kino.

BDSM

BDSM er en erotisk praksis som omfatter bondage, disiplinering, sadisme og masochisme. Det er denne erotiske praksisen som blir glorifisert i Fifty shades of grey bøkene. Av ren nysgjerrighet ville vi finne ut litt mer om hvordan BDSM foregår i det virkelige liv, så vi kontaktet SM Bergen, en sosial forening som bringer sammen BDSMere og fetisjister.

– Foreningen har ikke lest bøkene, og vi har dermed ingen offisiell mening om bøkene eller filmene. Vi registrerer at noen uttrykker kritikk basert på at det i historien bl.a. skal være utøvd press og manglende samtykke. Om dette er tilfelle er det uheldig, og er ikke representativt for seriøse BDSM- miljøer. Samtykke og omsorg er nøkkelbegrep som skal ligge til grunn for all BDSM aktivitet, forklarer SM-Bergen.

Rekrutteringen til SM Bergen er økende, selv om de ikke har merket en direkte sammenheng mellom nye medlemskap og Fifty shades of grey. Enn så lenge markerer de ikke valentinsdagen på en spesiell måte, men de synes det var en god ide og legger til at noen medlemmer sikkert ville satt pris på i fremtiden.

– Vår forening teller i dag nesten 135 medlemmer, og øker raskt. Av disse er ca 2/3 single, og 1/3 par. Vi registrerer ikke kjønn, og har dermed ikke konkrete tall, men fordelingen er tilnærmet lik mellom menn og kvinner. Vi har en aldersgrense på 20 år, og har medlemmer helt opp til 70 år, med en hovedvekt i aldersgruppen 25-50.

På lang sikt håper SM Bergen at BDSM kan bli en naturlig del av samfunnet, og at en kan utfordre stereotypene som finnes i miljøet.

– Vi føler at våre medlemmer gjenspeiler det samfunnet vi er en del av. Det typiske medlemmet er en person du ser på gaten hver dag. Vi er helt normale mennesker med en tiltrekning til BDSM og/eller fetisjisme.

Kommentarer