This text will be replacedhttp://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Standup Bergen har jevnlig kurs for nybegynnere, som har en drøm om å stå på scenen. Leder Christoffer Schjelderup, er på stadig jakt etter nye komikerspirer. Han tror at kurset kan være et spark bak for å komme igang. 

Kjærlighet for Bergen

Christoffer har en forkjærlighet for Bergen. Han synes det er synd at mange komikere flytter til Oslo etterhvert som de blir god.

– Det er mange talenter der ute som ikke har blitt oppdaget enda, sier Christoffer.

– Det er mange potensielle i ulike miljøer, spesielt i studentmiljøet. Bergen er jo en spesiell by med mye dårlig vær. Vi er mye inne og da har man det ikke gøyere enn man lager selv.

Ønsker flere minoriteter

Standup Bergen er alltid ute etter å bli bedre. For at de skal bli bedre, vil de ha flere komikere med ulik bakgrunn og av ulike kjønn. På den måten vil humoren bli bredere og mer nyansert.

– I dag er det hovedsakelig hvite menn som preger miljøet. Dette vil vi gjøre noe med.

De er positiv til absolutt alle, og tror det er mye utappet potensiale der ute.

Vanskelig med mørk humor

Det er mye standup i samfunnet for tiden. Både ved at det vises mer på TV, og at det stadig åpnes nye klubber. I tillegg  finner flere utenlandske komikere veien til Norge. Dette gleder Christoffer seg over. For han liker humor.

Samtidig får han frem at det er vanskeligere å lage mørk humor.

– Det er ikke lett å få dype og kanskje traumatiske ting til å bli morsomt. Da må komikeren være god, og spøken må være veldig god.

– Man kan ikke komme med en flåsete vits om 22.juli. Det er lettere å snakke om overfladiske ting.  Men man kan finne ting som er surrealistisk med enhver situasjon. Dermed kan man gjøre hva som helst morsomt.

Kun tre aktive jenter 

Camilla jobber i barnehage og har to små barn. Hun har stått en del på scenen i det siste. Camilla skryter av miljøet og sier at det er bra uansett hvilket kjønn man har.

– Kanskje jeg får mer jentepublikum, de kjenner seg mer igjen i det jeg snakker om.

Men hun tror ikke det spiller så stor rolle om man er gutt eller jente. Vi ler av forskjellige ting uansett.  Samtidig oppfordrer Camilla flere jenter til å delta.

– Jo flere jenter jo bedre, sier hun. Når du er jente så har du en annen stil, men det kan være bra.

 For øyeblikket er det kun tre jenter fra Bergen som er aktive. 

Vil lære mer om standup

Vi tok også en prat med Henrik Falck. Han studerer til å bli tannlege. Studentteater og revyer er noe av det som opptar han.

– Ambisjonen er å lære mer om standup, og å stå på scenen en dag.

Han ble tipset om kurset av en kompis fordi han mente at han hadde potensiale. Henrik har bred humor, men går ofte over til det grove.

– Det er en enkel sans for humor. På scenen vil jeg helst unngå å gå inn på det grove, i frykt for at det kan bli for banalt.

Han ønsker å komme i kontakt med en annen side av humor enn den han sitter på.

 

Kommentarer