This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Nattbusser i fadderuken, SiB-boliger og bedre mat i kantinen. Dette er ting vi kan takke Velferdstinget i Bergen for.

Deres nye leder heter Linnea Reitan Jensen (24) og kommer fra Hønefoss. Hun er klar på hva hun ønsker å få gjennomslag for i framtiden:

– Jeg ønsker blant annet bedre studentrabatter hos Skyss, flere studentboliger og bedre tannhelsetilbud for studentene. Dette er ikke ting som skjer over natten, men noe vi kommer til å jobbe med framover.

Ikke alle som vet hva de driver med

Hva Velferdstinget faktisk driver med, er det i midlertid ikke alle som vet. Når vi spør studentene svarer det fleste at de verken har sett eller hørt om studentorganet. I følge sine egne sider er Velferdstinget satt sammen av 25 representanter fra ulike utdanningsinstitusjoner i Bergen. De jobber opp mot Studentsamskipnaden for å få gjennomslag for diverse saker som sikrer studentenes velferd. Linnea forklarer det enklest mulig:

– Velferdstinget jobber med studentenes velferdssaker.

Utfordringer

På spørsmål om hva hun ser for seg i den nye jobben, viser lederen til en travel opplæringstid som en forsmak. Hun har da blant annet vært rundt om på nesten alle SiB-boliger og treningssentre i Bergen. Selv om det er mye som skal gjøres, gleder Jensen seg stort:

– Utfordringer blir det. Hva slags vet jeg ikke enda, men det skal bli spennende å se, forteller hun.

Kommentarer