This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Kattens Vern er en frivillig dyrevernorganisasjon som har som formål å hjelpe og finne nye hjem til hjemløse katter. Organisasjonen har lokaler i Fyllingsdalen, og her holder også en del av omplasseringskattene til. Flere av dem har vært der lenge, noen av dem i over to år.

– Det er klart at vi ikke kan ha dem innestengt i bur i så lang tid. Her sosialiseres de og får springe rundt. I tillegg har vi en del katter i fosterhjem rundt omkring, sier Margrete Aksnes, nestleder i Kattens Vern. 

– Katter har ikke ni liv

Selv om det er høysesong for kattedumping i perioden rundt fellesferien understreker Aksnes at man ikke må glemme kattene resten av året heller. Hun kan fortelle om en episode hvor de fikk inn en katt med så store frostskader at den hadde mistet både ører og hale.

– De norske vintrene er harde, og katter er ikke skapt for et slikt klima. Det er viktig at de får komme inn og varme seg også, sier hun.

Hun understreker også at kastrering av kattene er noe av det viktigste man kan gjøre, da det bidrar til å forhindre mange nye løskatter.

– Det er mange kattekolonier i Bergensområdet, og disse formerer seg kjapt. Hadde noen av kattene vært kastrerte, hadde det hjulpet enormt.

Store utgifter

Ettersom Kattens Vern er en frivillig organisasjon, baserer de seg på støtte fra grasrotandelen og private donasjoner. Aksnes forteller at de er helt avhengige av dette, men at de sjeldent går i pluss.

– Vi må helt klart prioritere, og mange katter som kommer inn er hardt skadde. Operasjoner er dyre, og ofte må disse kattene avlives, for å kunne bruke pengene til å hjelpe ti andre katter istedenfor, medgir hun.

Kattens Vern forteller at de setter stor pris på arbeidet som de frivillige gjør, og at mange studenter engasjerer seg hos dem.

– Vi har mange studenter som bidrar med å være for eksempel fosterhjem. Da fungerer man som et midlertidig hjem for kattene til de er klare til å adopteres, og man får alle utgifter dekket av oss. I tillegg kan man komme å jobbe på hjelpesenteret eller i butikken vår i Marken, og de som gjør dette er uvurderlige for oss, forteller Aksnes.

Dyrepoliti og statlig støtte

Etter å ha vært vitne til mange forferdelige episoder hvor katter har blitt neglisjerte eller mishandlede, innrømmer Aksnes at hun har noen store drømmer som hun håper å få oppleve.

– Vi trenger virkelig et norsk dyrepoliti. I tillegg burde staten bidra til å støtte ikke bare oss, men alle dyrevernsorganisasjoner.

 

Kommentarer