This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Valgvaken til Studentparlamentet ved Høyskolen i Bergen ble en lang affære. Da resultatene ble offentliggjort hadde enkelte kandidater vært på KronBar i seks timer.

Kandidatene til Studentparlamentsvalget ved HiB ble fortalt at valgkomiteen skulle ta ansvar for å underholde dem. Likevel endte kvelden i selvinitiert kortspill, pizzaspising, sjakk og samtaler om alt mellom himmel og jord. Resultatet ble først anslått å være klart til annonsering kl 22. Men tiden ble for knapp, og etterhvert sendte valgkomiteen melding til kandidatene med beskjed om at “vi håper å bli klar i løpet av kvelden”. Det rakk man riktignok å bli – men bare såvidt. Bare minutter før KronBars stengetid ved midnatt ble resultatene offentliggjort.

Forbedringspotensiale på flere områder

Som utenforstående fikk man overhodet ikke noe godt inntrykk av gjennomføringen av valget. Ved årets valg ble det brukt en ny tellemetode, noe som resulterte i at opptellingen tok så lang tid som den gjorde. I tillegg følte kandidatene at interessen rundt valget hadde vært laber. De skyldte i hovedsak på tidspunktet, midt i eksamenstiden, for å være årsak til at studentene ikke engasjerte seg i så stor grad som de burde.

Kandidatene berømmer hverandre

Både Andrea Holst, som stilte til valg fra avdeling for helse- og sosialfag, og Fredrik Bødtker, som stilte til valg fra avdeling for lærerutdanning, understreket sine motkandidaters egnethet og dyktighet.

– Uansett hvem som blir valgt, er jeg sikker på at de kommer til å gjøre en god jobb, sier Bødtker.

Både Bødtker og Holst ble til slutt valgt inn som hovedrepresentanter. Kun tre personer ble verken hovedrepresentater eller vararepresentanter.

Disse ble stemt inn som hovedrepresentanter:

Avdeling for lærerutdanning:

– Fredrik Bødtker
– Martin Furland
– Tore Hetland
– Kjersti Rønneberg
– Bård Husby

Avdeling for helse- og sosialfag:

– Andrea Holst
– Tom Gunnar Kallekleiv
– Eirik Grøneng
– Tina Tatjana Reichelt

Avdeling for ingeniør og økonomi:

– Kjetil Blindheim Hole
– Sondre Riisøen
– Hana Colakovic
– Camilla Flataukan
– Britt-Marie Andersson

Kommentarer