This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Ved Høyskolen Campus Kristiana er det ingen kantinemulighet for øyeblikket. Det ønsker både Studentunionen Campus Kristiania og skolens ledelse å gjøre noe med.

– Ja absolutt. Studentene reagerer på at skolen ikke kan tilby en kantine, sier nåværende leder av Studentunionen Campus Kristiania (SCK), Hanne Dåvøy.

Tidligere i høst hadde studentene på Norges Kreative Høyskole (NKH) og Markedshøyskolen (MH) i Bergen et tilbud fra restauranten «Chilli», men dette forsvant fordi det ikke var økonomisk forsvarlig for resturanten å drifte det.

– Skolens ledelse hadde en avtale med «Chilli», men det var litt for lite oppmøte og interesse for at tilbudet kunne fortsatt fungere, sier Dåvøy.

Jobber mot ny løsning

Til tross for at studentene ved skolen har rabatter hos restauranten «Da Stefano», håper flere på en fremtidig kantine. Både SCK og skolens ledelse jobber nå mot en løsning på problemet, men trolig må studentene vente noen måneder før en løsning er klar.

Avdelingsdirektør ved skolen, Axel Eikner, ønsker en løsning, men kan ikke love noe i nær fremtid.

– Vi utvider nabobygget hvor det skal bygges en kafé på gateplan, og vi er allerede i dialog med de om å få til en studentkafé, og det er foreløpig positiv tilbakemelding. Dette er vel og merke ett år frem i tid, og midlertidig oppfordrer vi Studentunionen til å jobbe mer med ferskvareautomaten vi har, forteller Eikner.

Sosialt å spise sammen

Det er ikke nødvendigvis bare et tilbud om mat studentene ved NKH og MH savner. På spørsmål fra BSTV tror både leder av Studentunionen og avdelingsdirektøren at det har mye med det sosiale på skolen å gjøre.

– Jeg har mest inntrykk av at studentene savner en kantine nettopp på grunn av det sosiale. Det å samles rundt et måltid er jo en greie alle synes er positivt, også tror jeg studentene liker å ha friheten i å velge selv. Det å finne en løsning som er gunstig for alle parter er litt av problemstillingen, hevder Eikner.

Også avtroppende leder ved SCK tror det er mange studenter som ønsker en kantine for det sosiale.

– Det er litt vanskelig for meg å svare på hvorfor studentene savner en kantine, men jeg ser jo for meg at de ønsker å ha en sosial plass når de har pause, og det har jeg full forståelse for, avslutter Dåvøy.

Kommentarer