This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=1702&feed=rss2

Muskelterapeuten hans advarer og sier at han må roe seg ned, før han ødelegger kroppen. Men dansetalentet Daniel Grindeland (20) ingen planer om å stoppe.

Den populære bergenseren kom frem i søkelyset gjennom sin deltakelse i Norske Talenter tidligere i år, hvor han endte opp på andreplass. Det er ingen tvil at Daniel Grindeland har et spektakulært talent. Han er med i dansegruppen Absence, og i vinter kan du se han på TV i Stian Blipps nye danseshow «Mitt Dansecrew».

Dette året har vært givende, men også meget krevende, forteller han. På under 12 måneder har han allerede vært i 11 land. Det aller meste er jobbrelatert, men Daniel liker såpass godt å reise, at han gjerne hopper på et fly til Sri Lanka på en liten ferie mellom all reisingen.

– Det er ganske hektisk. Hver dag har jeg enten et eller to show, enten med gruppen alene. Kanskje må vi øve til show, ha show, dra på workshop eller ha konkurranse. Uansett, siden i sommer så har jeg ikke hatt en eneste fridag. Det har gått i ett. Vi har reist på turné. Kommer hjem på fredagskvelden, for så å reiser ut igjen på turné på søndag.

Grindeland legger vekt på at dette er noe han liker veldig godt, noe som gjør at han ikke anser det som et problem. Lidenskapen er definitivt drivstoffet her.

Gir alltid 110%

Som inspirasjoner og forbilde, forteller Daniel at han ser opp til idrettsutøvere som Petter Northug, Alexander Dale Oen og Marit Bjørgen. Videre forteller Daniel at han er ganske sta. Så hvis han har satt seg et mål, gir han seg ikke før han har klart det.

– Denne dansen betyr veldig mye for meg, derfor setter jeg veldig høye forventninger til meg selv. Jeg føler at jeg oppnå noe nytt, jeg må liksom nå neste nivå hele tiden. Det holder meg veldig motivert og gjør at at jeg vil fortsette. Kanskje trene enda mer, oppnå enda mer, utforske mer, sier han smilende.

– Jeg har lyst til å bli breakdancens som Muhammad Ali, sier en energisk Grindeland.

Skuespillerdrøm

Grindeland stresser ikke med fremtiden, og har en avslappet innstilling på det hele, men det kommer klart og tydelig frem at avslappet betyr på ingen måte uambisiøs. Daniel kan tenke seg en karriere innenfor film og TV som skuespiller, og syns at drømmerollen må være en hovedrolle i en action-komedie.

– Jeg syns jo selv at jeg er morsom, selv om kanskje ikke alle andre synes det, sier Daniel muntert.

Rollemodell 

Daniel har vært åpen om ADHD. Dette gjør han bevisst fordi han ønsker å hjelpe andre som sliter. Om ei knapt uke skal han holde foredrag for helsearbeidere i Bergen om hvordan han forholder seg til ADHD. Han har jobbet masse med foredraget og avslører at han er litt nervøs.

– Jeg er vant til å danse på scenen, men det å stå og bare snakke, er helt utenfor min komfortsone, ler Daniel.

Kommentarer