This text will be replacedhttp://bstv.no/?cat=1702&feed=rss2

I 2011 seilte Samuel Massie til Antarktis sammen med et mannskap på fem. Da var han 18 år gammel og den yngste som har reist i Roald Amundsen sine fotspor. Det var bare to som kom hjem fra seilaset, og hva som har hendt med de andre er fremdeles uklart. Nå er Samuel 21 år og aktuell med bok om livet og den dramatiske reisen.

Det hele startet med at Jarle Andhøy tok tak i Samuel og forklarte at han ville ha ham med som mannskap på seilbåten Berserk. Turen gikk til Sydpolen for å hedre Roald Amundsen.

– På forhånd av dette spørsmålet kjente jeg at jeg ville utenfor komfortsonen min, så i det Jarle spurte meg om å bli var svaret helt klart ja, forteller Massie.

Testament

Fordi dette var en farlig og svært krevende tur ble Massie anbefalt å skrive testamentet sitt før han reiste.

– Det er en rar følelse å skrive ordene, «hvis du leser dette er jeg død», forklarer Massie.

Han har enda ikke vist testamentet til noen den dag i dag.

Veien til sydpolen

Massie beskriver seilaset som en samling følelser av ekstreme opplevelser som man aldri kunne opplevd i astfalt-jungelen Bergen.

– Det var jo alt fra å gå feil vei inn på et hore-hus i Signapore til å møte kannibaler i Papua Ny-Giunea, forteller Massie.

På land var det Sydpolen som var målet og guttene tok seg frem med ATVer.

– Man føler seg ganske liten i verden når man er på et kontinent som er dobbelt av størrelsen til Australia, omringet av hvaler, seler og pingviner.

Massie og Andhøy kom frem til målet, men måtte reise hjem uten resten av mannskapet. Hva som har hendt med de tre savnede er usikkert.

Hold fast!

Boken Hold fast! tar ikke bare for seg seilaset, men også historien til Samuel. Før han begynte på høgskolen var Massie en umotivert ungdom. Han var på et punkt hvor han følte at det å stryke på skolen var som å stryke i livet. Nå ønsker han å motivere andre som er der han var.

– Jeg skrev boken for meg selv, men også for å vise at hvis jeg kan, så kan alle.

 

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV?
Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer